Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara tepki gösteren HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan, "PKK'nın ve Kürt halkının gücünü test etmeye çalışanlara buradan bir çağrı yapmak istiyoruz; PKK'nin öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar" dedi.

Yüksekova ilçesinde de HDP ve DBP öncülüğünde Eski Cezaevi Kavşağı'nda düzenlenen yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı. Burada toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde Şemdinli yolu üzerinden Cumhuriyet Mahallesi'ne, oradan da Sanat Sokağı üzerinden Cengiz Topel Caddesi'ne geldi. Hava fişeklerin de patlatıldığı yürüyüşte kadınlar beraberinde getirdikleri tencere ve tavalara vurarak eyleme destek verdi.

Son günlerdeki operasyonların protesto edildiği yürüyüş, Eski Cezaevi Kavşağı'nda yapılan basın açıklamasının ardından son buldu. HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan, yürüyüşten sonra skandal ötesi açıklamalarda bulundu. Yapılan hava ve gözaltı operasyonalarına tepki gösteren Zeydan, "Türkiye kamuoyu çok iyi biliyor ki, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın üç yıl önce bir mektupla başlattığı barış ve çözüm süreci, AKP" ve Erdoğan'ın son bir yıldır bütün provokasyonlarına rağmen Kürt halk önderinin ve Kürt halkının fedakârlığıyla bugüne kadar yürümüştür. Ama 7 Haziran seçimlerinin özellikle Kürt halkının birlikteliğini ve Türkiye demokrasi güçlerinin birlikteliğini hazmedemeyen AKP ve Erdoğan iki gün önce medya savunma alanlarını, Kürt halkının evlatlarını bombalayarak adeta çözüm sürecini bitirmiştir" dedi.

"SİZE SAVAŞ YAPTIRTMAYACAĞIZ"

Hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepkisini sürdüren Zeydan, "Bir yandan Kürt halkının onurlu evlatları DAİŞ gibi vahşi bir terör örgütü ile savaşırken bunun intikamını alırcasına AKP hükümeti PKK'yi bombalamıştır. PKK'nin ve YPG'nin DAİŞ'e verdiği zarar, AKP hükümetinin zoruna gitmiştir. Ama biz inatla ve ısrarla nasıl ki "seni başkan yaptırmayacağız" dedik ve başkan yaptırmadıysak, şimdi de bütün Kuzey Kürdistan alanlarında ve Türkiye'nin her yerinde bir kez daha haykırıyoruz, size savaş yaptırtmayacağız" ifadelerini kullandı.

"PKK SİZİ TÜRÜĞÜYLE BOĞAR"

Konuşmasında apaçık tehditte bulunan Zeydan, "Sizin savaştaki bu ısrarınızı ve planladığınız erken seçimde Türk milliyetçilerinin oylarını geri almaktır. Sizin bu planlarınızı her zamankinden daha fazla barışa sahip çıkarak Kürt halkı boşa çıkaracaktır. PKK'nin ve Kürt halkının gücünü kimse test etmeye kalkışmasın. PKK; Türkiye ve Ortadoğu'yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış bir barış ve halk hareketidir. PKK'nin ve Kürt halkının gücünü test etmeye çalışanlara buradan bir çağrı yapmak istiyoruz. Eğer PKK Türkiye'yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK'nin öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit sürdüğü sürece, medya savunma alanları bombalandığı sürece, Kürt halkı hem önderliğine hem de hareketine sahip çıkıp her yerde demokratik tepkilerini, gençleriyle ve kadınlarıyla gün be gün daha da yükseltecektir. Buradan AKP hükümetine sesleniyoruz, ateşle oynuyorsunuz. Bu anlaşılmaz, tekçi iktidar hırsından vazgeçin" şeklinde konuştu.

HDP’li vekilden ’skandaldan öte’ sözler !

HDP’li vekilden ’skandaldan öte’ sözler !