HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Suruç'a silah taşıdığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekerek, iddialarla hem kendisinin hem de partisinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, kendisi hakkında, "HDP'li Vekil Suruç'a Silah Taşıyor" başlığı ile çıkan haberlerde yer alan iddialara tepki gösterdi. Konuya ilişkin Cizre Mem u Zin Kültür Sanat Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Sarıyıldız, hakkındaki iddiaların gerçek olmadığını belirtti. Haberin, hem kendisini hem de partisini itibarsızlaştırmaya yönelik bir komplo olduğunu ve bu çirkin oyunu lanetle kınadığını kaydeden Sarıyıldız, "Savaş çığırtkanlığını büyük bir iştahla yerine getiren yandaş medyanın partimize, Eş Genel Başkanlarımıza, milletvekillerimize ve bütün üyelerimize dönük etik değerleri hiçe sayan siyasi linç kampanyaları da giderek artmaktadır" dedi.

Sarıyıldız, şunları kaydetti:

"25.07.2015 tarihinde yalana şerbetli olan A Haber kanalı şahsım hakkında "PKK kuryesi ile silah almaya gitti" spotlu mesnetsiz, gerçek dışı bir haber servis etmiştir. Bazı TV ve gazeteler yapılan bu yalan haberi kendi sayfalarına taşıyarak, şahsımı hedef gösterici bir tarzda sunmuştur. IŞİD çetelerinin Kobani'ye dönük işgal harekatına karşı aylarca Suruç'ta sınır nöbeti tutan halkımız ile birlikte kaldığım kamuoyu tarafından bilinmektedir. 2015 yılının Ocak ayında DBP Ceylanpınar İlçe Örgütü'nün düzenlediği gençlik şölenine davetli olduğum için Suruç'tan Ceylanpınar

ilçesine gittim. Şoför arkadaşım Suruç Devlet Hastanesi'nde bir ameliyat geçirdiği için sınır nöbetinde tanıştığım, Kobani'deki savaş nedeniyle Suruç'a göç etmek zorunda kalan ismini Osman olarak hatırladığım şahıs Ceylanpınar ilçesine kadar bana şoförlük yapabileceğini söyleyince bir beis görmeyip aracıma aldım. Kendisi aracımı kullandı. Yanında herhangi bir eşya yoktu. Ceylanpınar ilçe merkezinde söz konusu genç bakkaldan sigara alacağını söyleyerek araçtan ayrıldı. Ancak üzerinden epey bir süre geçmesine rağmen bahsi geçen kişi gelmeyince önce sırasıyla DBP ve HDP ilçe örgütlerini, Urfa Valisi İzzettin Küçük ve Urfa milletvekilimiz İbrahim Ayhan'ı telefonla arayarak yaşanan bu durumdan haberdar ettim. Urfa Valisi ile daha sonra yaptığım görüşmede söz konusu kişinin gözaltına alındığını öğrendim. Yaptığım telefon görüşmelerinin hemen akabinde sivil polisler, aracımın etrafını sarıp kimlik istedi. Polislere milletvekili olduğumu ifade edince uzaklaşıp gittiler."

"PSİKOLOJİK SAVAŞIN BİR PARÇASIDIR"

Söz konusu haberde "kurye" olarak gösterilen gencin akıbetini öğrenmek için HDP İlçe Örgütü yöneticileri ile beraber Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek bilgi aldığına dikkat çeken Sarıyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emniyetteki görüşmenin ardından Ceylanpınar ilçesine geliş amacım olan gençlik şölenine katıldım. Yaşanan bütün bu süreçleri Urfa Valisi'ne ve Ceylanpınar İlçe Emniyeti'ne şahsım bildirdiği halde 7 ay önce yaşanan bu olayı gündeme getirmek art niyetli bir habercilik anlayışıdır. "Kurye aracılığı ile Suruç'a silah götürmek" istediğim şeklindeki yalan haber partimize dönük başlatılan psikolojik savaşın bir parçasıdır. Partim ve şahsımı ahlaksızca hedef gösterip, komplo haber yapan yandaş medya hakkında RTÜK ve yargı nezdinde gerekli yasal işlemleri başlatacağımın bilinmesini isterim. Bu temelde, doğru ve bağımsız habercilik yerine yalan ve yandaşlığı ilke edinen TV ve gazeteleri kınıyorum."