Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan bir vatandaş, HDP'li milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Devrek'te yaşayan Yüksel Onur adlı vatandaş, Devrek Adliyesi Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe ile müracaat ederek HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer HDP'li milletvekilleri hakkında suç durusunda bulundu. Yüksel Onur verdiği şikayet dilekçesinde şu suçlamalara yer verdi:

"Terör örgütüne üye olmak, örgüt propagandası yapmak, halkın bir kısmını, diğer bir kısmına karşı silahlandırarak tahrik etmek, terör örgütüne silah temin etmek, terör örgütü adına silah kaçakçılığı yapmak, kamu görevlilerini tehdit etmek terör örgütünün hedefi haline getirmek."

"ADALETE GÜVENİYORUM"

Cumhuriyet Savcılığı'na verilen dilekçe ile ilgili konuşan Yüksel Onur, "HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde partisinin düzenlediği bir toplantıda partileri olarak sırtlarını bölücü terör örgütüne dayadıklarını, bunu açıklamakta hiçbir korkularının olmadığını beyan ederek terör örgütünün propagandasını yapmış ve devletimize meydan okumuştur. HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bölücü terör örgütü PKK'ya teslim edilmek üzere Suriye'den getirilen ağır silah ve mühimmatı Şanlıurfa ili Ceylanpınar ilçesinde beraberindeki kurye ile birlikte teslim alırken güvenlik kuvvetlerimizce yakalanmış kendisi milletvekili olduğundan dolayı gözaltına alınamamıştır. HDP Milletvekili Abdullah Zeydan, TSK'nın Kuzey Iraktaki PKK kamplarını bombalamasını protesto amacıyla Hakkari ili Yüksekova ilçesinde düzenlenen gösteride bölücü terör örgütünü övmüş ve devletimize meydan okumuş, hakaret etmiştir. HDP Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Muş ilimizde partisinin seçim kutlamalarında bölücü terör örgütüne karşı canla başla mücadele veren köy korucularımızı "buradan defolup gideceksiniz, bize uzattığınız keleşi size çevirmesini biz çok iyi biliyoruz" diyerek tehdit ve hakaret etmiş ve bölücü terör örgütünün hedefi haline getirmiştir. Son günlerde meydana gelen terör olayları sonrasında yapmış oldukları açıklamalarda da sanıklar açıkça terör örgütünü ve eylemlerini övücü, Türkiye Cumhuriyetini küçük düşürücü ifadeler kullanmış ve kullanmaya da devam etmektedirler. Dilekçemizde belirtilen ve ekinde sunduğumuz haber metinlerinden de anlaşılacağı üzerine suçları sabit olan şüpheli milletvekilleri hakkında kamu davası açılmasına, açılacak davaya müşteki sıfatıyla katılımımızın sağlanmasına, sığındıkları dokunulmazlık zırhlarının kaldırılarak en ağır ceza ile cezalandırılmalarına, adeta suç karargahı haline getirdikleri partilerinin kapatılmasına, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak şahsım adına saygılarımla arz ve talep ederim" şeklinde dilekçemi sundum ve ben vatandaşlık görevimi yerine getirdiğime inanıyorum. Bundan sonraki süreci adli yargı takip edecektir. Ben Türk adaletine sonsuza kadar güveniyorum" diye konuştu.