HDP ve DBP Diyarbakır il örgütlerince, Suruç'taki saldırıya tepki göstermek amacıyla yapılan yürüyüşe büyük bir kalabalık katıldı. Partili görevlilerin yol boyunca araç altlarında ve çöplerde bomba araması dikkat çekti.

HDP ve DBP Diyarbakır il örgütleri tarafından, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıya tepki göstermek amacıyla yürüyüş yapıldı. Bu çerçevede, saat 18.00'de DBP Diyarbakır İl Binası önünde toplanan binlerce kişi yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, HDP Diyarbakır milletvekilleri, belediye eş başkanları ve il başkanları da katıldı. Yürüyüş boyunca atılan sloganlarla IŞİD'e lanet yağdırılırken, hem partili görevliler hem de polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Partili görevlilerin yol boyunca araç altlarında ve çöplerde bomba aramaları dikkat çekti.

Yürüyüş, Koşuyolu Parkı önünde sona erdi. Daha sonra burada basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ömer Önen, insanlık düşmanı barbar IŞİD çetesinin Rojava'ya saldırıları karşısında Kürt halkının gösterdiği direnişin ve çetelere karşı yaptığı mücadelenin tüm dünyada ezilen halklara umut olduğunu ifade etti. Özellikle Kobani direnişi ile zaferle sonuçlanarak çetelere büyük bir yenilgi yaşatıldığını kaydeden Önen, "IŞİD'e karşı verilen mücadeleyi fark etmeyenler ciddi bir şekilde sivil halka saldırmaya başlamışlardır. Bugüne kadar Kobani'de tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen saldırılar nasıl boşa çıkarıldıysa bundan sonra da saldırılar boşa çıkarılacaktır. Zira Rojava'daki mücadele bütün insanlık değerlerini savunma mücadelesidir. Aynı zamanda dünyadaki bütün ezilenlerin ortak paydasının savunulmasıdır. Bu nedenledir ki IŞİD ve ortaklarının hedefi Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) aktivistleri olmuştur. SGDF'nin Kobani ile dayanışmasını selamlıyoruz, anılarımızı mutlaka yaşatacağımızı belirtiyoruz" diye konuştu.

"AYNI KAYNAKTAN BESLENİYORLAR"

Seçim döneminde saldırı gerçekleştirenlerle Suruç'ta saldırı gerçekleştirenlerin aynı kaynaktan beslendiğini söyleyen Önen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"IŞİD küresel bir terör örgütüdür. Günlerdir Türkiye'nin bazı illerinde bazı evlerin IŞİD tarafından cephanelik olarak kullanılmasının belirtilmesine rağmen bu evlere yönelik herhangi bir işlem yapılmamıştır. Patlatılan bomba sonucu yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz."

Açıklamaların ardından kitle dağıldı.

HDP’liler bomba araması yaptı

HDP’liler bomba araması yaptı