Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin diyalog çağrısına net yanıt verdi: "PKK terörünü kınamaya cesaret ederlerse biz de onların çağrılarına cevap verir oturur konuşuruz."

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, terör örgütleri PKK, IŞİD ve DHKP-C'nin planlı ve eş zamanlı olarak saldırı düzenlediğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıların hedefinin Türkiye demokrasisi, kamu düzeni ve ülkenin uluslararası itibarı olduğunu söyledi.

'Teröre ortak tepki" çağrısına sessiz kalan HDP'yi eleştiren Davutoğlu, "Bugün dahi barıştan bahsedenler var ya, önce bunun hesabını verecekler. Onlardan bir kınama duydunuz mu?. Şimdi "barış" diyen HDP'liler ortak deklarasyon çağrısı sırasında neredeydiler? Kandilden alacakları talimatları bekliyorlardı" diye konuştu.

"HDP PKK'YI KINARSA..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin diyalog çağrısına ilişkin ise, "Kim teröre açık bir tavır sergilerse, onlarla diyalog ve iş birliği kapımız açık olacak. Herkes tavrını açık ve net şekilde ortaya koymak zorundadır. PKK terörünü kınamaya cesaret ederlerse biz de onların çağrılarına cevap verir, oturur konuşuruz ama bunları yapmadıkları sürece hesap verme makamındadırlar" ifadelerini kullandı.

Başbakan, HDP'ye neden terör brifingi verilmediğini de şu sözlerle açıkladı:

"Terör söz konusu olduğunda açık tavır sergilemeyenlerin teröre karşı bilgilendirme hakları yoktur.Terör dolayısı ile kınama yayınlayamayanların teröre karşı mücadelesinden emin olabilir miyiz?."