Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "HDP bundan sonra çözüm sürecinin ancak filmini yapar. "Bal bal" demekle ağız tatlanmıyor, "barış barış" demekle de olmuyor. Madem yüzde 13 oy aldılar, Kandil'e çağrı yapsınlar ve PKK'ya silah bıraktırsınlar" dedi.

Bakanlar Kurulu Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında AK Parti genel merkezinde toplanırken, genel merkeze gelenler de seçimi değerlendirdi. İlk olarak Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin "hayırlı olmasını" dileyerek, "Elbette olanda hayır vardır. Biz her zaman Allah'ın takdirini milletin tercihini her şeyin üzerinde tuttuk. Aziz milletimize de teşekkür ediyoruz, AK Parti'yi yeniden birinci parti yaptığı için, açık ara farkla hem de" şeklinde konuştu.

"Bizim her zaman önceliğimiz Türkiye ve Türkiye'nin menfaatleri oldu" diyen Akdoğan, "Ümit ederiz diğer partiler de Türkiye'nin menfaatlerini öncelerler, her şeyin üzerinde Türkiye'nin menfaatlerini tutarlar. Bu süreçte onların da sorumlu davranmalarını bekliyoruz. Bu süreçte yaşananlar aslında AK Parti'nin güven ve istikrarın, çözüm sürecinin, yeni anayasanın tek teminatı olduğunu daha iyi bir şekilde herkese gösterecektir, daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum. Tabii HDP bundan sonra çözüm sürecinin ancak filmini yapar. "Bal bal" demekle ağız tatlanmıyor, "barış barış" demekle de olmuyor. Madem yüzde 13 oy aldılar, Kandil'e çağrı yapsınlar ve PKK'ya silah bıraktırsınlar. Biz elbette seçim sonuçlarını bugün de ilgili tüm kurullarımızla değerlendireceğiz. Seçimin mesajını bütün şehirlerde en doğru şekilde algılayacağız. Ben milletimize bir kez daha AK Parti'yi birinci parti yaptıkları için çok teşekkür ediyorum ve her şey Türkiye için diyorum" ifadelerini kullandı.