24. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "HDP'yi, olası bir erken seçim olması durumunda silah zoruyla aldığı oyları "yeniden alamam" endişesi sardı. Çünkü AK Parti'ye yeniden ciddi bir dönüş var. Bunun farkında olan PKK, silahlı eylemlerle gözdağı vermek istiyor" dedi.

PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da bölgeyi kalkındıracak hizmetleri hedef almasına tepki gösteren eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, gelişmeler karşısında tepkisiz kalan HDP'lileri sert bir dille eleştirdi. Örgütün yeniden silaha sarılmasıyla açık bir şekilde Kürtlere ihanet ettiğini vurgulayan İçten, HDP'lileri de dolaylı olarak bu ihanetin destekçisi olmakla suçladı. Eylemlerin temelinde olası bir erken seçim olduğuna dikkat çeken İçten, "Silahlı eylemler nedeniyle her geçen gün etkinliğini yitiren PKK ve onun siyasi uzantıları Kürtleri silahla terbiye edebileceğini düşünüyor. Ancak Kürtler bu ihanete karşı gerekeni yapacaktır" dedi.

Tamamlanmaları halinde yüz binlerce bölge insanına ekmek kapısı olacak barajların PKK'nın hedefi haline gelmesinin kabul edilemeyeceğini vurgulayan İçten, "Kürtler için sözde dağları mesken tuttuğunu söyleyen örgüt, Kürtlere bu denli yararlı olacak ve hayatlarında yeni bir sayfa açacak hizmetlere neden saldırıyor?" sorusunu yöneltti. Gelinen noktada PKK'nın bölgedeki hakimiyetini devam ettirmek için Kürtlere silah doğrulttuğuna dikkat çeken İçten, Silvan ve Ilısu barajlarına yapılan saldırıları bunun göstergesi olduğunu söyledi. Kürtlerin zenginleşmesi, refah seviyesinin artmasının örgütü rahatsız ettiğini belirten İçten, "Feodal yapıya karşı olduklarını söyleyen örgüt, Kürtleri fakir bırakmaya çalışarak ilkel bir hakimiyet anlayışı geliştirmeye çalışıyor" tespitini yaptı.

"SELOCAN, CANLARIN YANMASINA GÖZ YUMUYOR"

7 Haziran seçiminden önce Selahattin Demirtaş'ın Batman'da yaptığı bir konuşmada "PKK'ye silah bıraktıracak olan HDP'dir, AKP değil" ifadelerini kullandığını hatırlatan İçten, şunları kaydetti: "Son gelişmeler, seçim boyunca "cici oğlan" rolünü oynayan Demirtaş'ın, bütün ülkeyi nasıl kandırdığını ortaya koymuştur. PKK'ya silah bıraktırmak için oy isteyen Demirtaş, sadece iki ay sonra bu sözünü bir kenara bıraktığı gibi silahlı eylemleri itina ile görmezden gelmiştir. Kürtlerin geleceğini ateşe atmak isteyen PKK'ya tutum almak yerine, ergenlere has tavırlarla sosyal medyada gülücüklü mesajlar paylaşmaya devam ediyor. "Selocan" çıkışıyla özellikle batı illerinde barış havarisi edasıyla konuşma yapan Demirtaş, nedense canların yanmasına göz yumuyor."

"KÜRTLER DEMİRTAŞ'I AFFETMEYECEK"

Çözüm sürecinin AK Parti tarafından başladığını ve millete mal olduğunu anlatan İçten, HDP'nin katkı sağlamak yerine süreci engellemeye yönelik girişimlerde bulunduğunu ifade etti.

Örgütün silahlı eylem kararı almasının HDP tarafından eleştirilemediğinin altını çizen İçten, "Dağdakileri "biz indiririz" diye oy avcılığı yapan muhterem şimdilerde televizyon ekranlarında "öyle söylediğime bakmayın ben dağdan indiremem" diyor. Madem örgütün üzerinde etkiniz yok neden İmralı görüşmelerine katılıyorsunuz? Öcalan, "silahlı dönem bitmiştir" demesine rağmen 6-7 Ekim olaylarını çıkararak 51 insanımızın hayatını kaybetmesine neden olmadınız mı?" ifadelerinin kullandı. Demirtaş'ın HDP'nin başında bulunduğu günden bu yana iyi bir siyasi sınav veremediğini belirten İçten, "Kürtlerin yıllardır çektiği acılara karşı duyarsız kalan, hatta onları yok sayan bir güruha yaranmak için elinden geleni yapan Demirtaş, bu tutumuyla Kürtleri aşağılamaktadır. Artık bunun farkında olan Kürtler Demirtaş'ı affetmeyecektir" dedi.

"EYLEMLERİN TEMELİNDE ERKEN SEÇİM ENDİŞESİ VAR"

Doğu ve Güneydoğu'da GAP kapsamında son yıllarda bölgede önemli yatırımlar yapıldığını anlatan İçten, bu kapsamda yüz binlerce insanın istihdam edildiğinin bilgisini verdi. Bölge insanının geleceğini olumlu yönden etkileyen bu gelişmeden örgütün ve onun siyasi uzantılarının rahatsız olduğunu belirten İçten, "Çözüm süreciyle birlikte Kürtlerin temel hak ve özgürlükleri noktasında gerekli adımlar atılmış, yasal güvence sağlanmıştır. Bir başka ifade ile PKK'nın

varlık gerekçesi ortadan kaldırılmıştır. Özellikle istihdamla birlikte bölgenin 90'lı yıllarında kalma karanlık yüzü tarihe gömülmüştür. İnsanlar yeni yaşamlarından oldukça mutlu ve inanabildikleri gibi yaşayabilmektedir. Ancak örgüt bundan rahatsız zira gittikçe taban kaybediyor. Son günlerle yapmış olduğu silahlı eylemler de bunu gösteriyor. Olası bir erken seçim olması durumunda silah zoruyla aldığı oyları yeniden alamam endişesi sardı. Çünkü AK

Parti'ye yeniden ciddi bir dönüş var. Bunun farkında olan PKK silahlı eylemlerle gözdağı vermek istiyor" ifadelerini kullandı.

"KÜRTLER GEREĞİNİ YAPACAK"

Kürtlerin inançlı ve ülkelerine sadık olduğunu vurgulayan İçten, bunu PKK ve HDP'nin de çok iyi bildiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Samimiyeti ve değerlerine bağlılığıyla bilinen Kürtler artık yeni bir uyanışın adımlarını atıyor. PKK'yı kendilerine karşı tehdit olarak görüyor ve silahlı mücadeleyi kesinlikle tasvip etmiyor. HDP'nin Nişantaşı'na yaranmak için barışı ayaklar altına aldığını da görüyor ve değerlendirmesini yapıyor. Gelinen noktada silahların toprağa gömülmesi için üzerine düşeni yapmayan HDP ve onun eş başkanı Demirtaş, Kürtler nezdinde yalancı ve itibarsız olarak anılacaktır."