HDP'yi topa tutan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Saldırılar hepimizeyken, "saldırı yapanlara sırtımızı dayıyoruz" derseniz, o sırtınızı dayadığınız dağları duvarları yerle bir ederiz" dedi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, HDP'yi sert sözlerle eleştirdi. Başbakan, "Teröre karşı tavır alamayanlarla konuşacak bir şeyimiz olamaz. Madem ki biri bize savaş ilan etmiştir, siyaset yapanlar saflarını belirlemek zorundadır. Saldırılar hepimizeyken, "saldırı yapanlara sırtımızı dayıyoruz" derseniz, o sırtınızı dayadığınız dağları duvarları yerle bir ederiz" ifadelerini kullandı. "Kimse Türkiye'nin 90'lı yıllara döneceği gibi bir vehme kapılmasın" diyen Davutoğlu, "Maşalarla değil merkezleriyle de mücadele edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı makamının dışlanmasını kabul etmediklerini de ekleyerek, "Cumhurbaşkanlığı makamının dışlandığı bir Türkiye isteyenler oldu. Ama aradan 1,5 ay geçtikten sonra herkes görmektedir ki, AK Parti olmadan Türkiye'de siyaset dizayn edilemez, siyasetin doğası şekillenemez. Cumhurbaşkanlığı makamının yönlendirici rolü ve öncülüğü olmaksızın herhangi bir hükümet kurmak dahi hatta kurma görevine almak dahi mümkün değildir. Birileri Erdoğan karşıtlığı, Davutoğlu karşıtlığı, AK Parti karşıtlığı üzerinden siyaset yapabilir, ama siyaseti düzenleyemez. Siyaseti düzenleme gücü milletten alınan yetki ile yapılır. Bu yetkiyi de biz aldık" dedi.