Ceren Özbil

Yeni Erenköy Belediyesi çalışanlarının 3 aydır maaş alamamaları nedeniyle başlattıkları süresiz grev önceki gün çalışanların örgütlü olduğu sendika BES, Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı ile İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy arasında imzalanan protokolle son buldu. İmzalanan protokol Yeni Erenköy Belediyesi çalışanlarının maaşlarından çalışanların alacaklı olacak şekilde kesinti yapılamasını, her haneye akıllı sayaç takılması ve belediyenin gelir ve giderlerinin 3 ayda bir belediye başkanı, sendika yetkilileri ve bakanlık yetkilileri tarafından denetlenmesini öngörüyor.  Bu protokolle belediyenin ayda 60 bin TL tasarruf etmesini hedefleniyor.

Yıkıcı: Gerekli tedbirler alınacak

Yeni Erenköy Belediyesi Başkanı Mesut Yıkıcı, belediyeyi içinde bulunduğu mali çıkmazdan kurtarmak için tahsilat oranını da artırmayı hedeflediklerini anlattı. Yıkıcı göreve geldiğini günden bugüne belediyenin tahsilat oranının da ciddi bir artış olduğunu hatırlatarak “Amacımız bu oranı da iki katına çekmek” dedi.

“22 milyon TL civarında borç var”

Belediyenin şuanda toplam 22 milyon TL civarında bir borcu olduğunu hatırlatan Yıkıcı, bunun 13 milyonunun vergi ile çalışanların geri kalan sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları olduğunu belirtti. Yeni yılda yürürlüğe girecek yasa ile artık bu yatırımlarında düzenli olarak yapılacağını ifade eden belediye başkanı Yıkıcı, zaten protokolde tüm bunların hesaplandığının altını çizdi. Yıkıcı, “Yılbaşı öncesinde bunların sonuçlanması ve çalışanların yeni yıla huzurlu ve mutlu girmesi bizim en büyük mutluluğumuz” dedi.