Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşen toplantıya, TC Emniyet Müdürü, Trafik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Vursavaş, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Şenay Yalçın, Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı katıldı.

Toplantı sonrasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy'a Ulaştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından KKTC Karayolları Geometrik Düzenleme ve İyilieştirme Projesi sunuldu.

Toplantıda konuşan Taçoy; KKTC’de trafiğin kanayan bir yara olduğunu belirterek, Bakanlığının ülke trafiğini güvenli ortama taşıyarak, ölümlü trafik kazalarını minimum seviyeye indirmesinin öncelikli hedefi olacağının altını çizdi. Taçoy, "hedefimiz trafikte farkındalık yaratmaktır" dedi.

Dünyanın her yerinde sorunların çözümlerinin bilimsel temellere dayanarak yapılması gerektiğini vurgulayarak, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından hazırlanan bu projenin önemine dikkat çeken Taçoy, Üniversite ile yapılan bu işbirliğinin bilgi ve tecrübe paylaşımı ile KKTC karayollarının standartlarının ve güvenliğinin artırılmasına katkı sağlayacağına inanç belirtti. Taçoy, emeği olan herkese teşekkür etti.

Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, meslek hayatının 30 yıldan fazla bir kısmını bu konuya harcadığını, KKTC’deki istatistiklerin de trafikte yüksek ölüm oranı göstermekte olduğunu söyledi. Ilıcalı, KKTC’deki yollarda yaptıkları incelemelerde karayollarının güvenliği açısından önemli çalışmalar olduğunu gördüklerini kaydetti ve işbirliği içerisinde büyük projeleri hayata geçirebileceklerini dile getirdi.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın da, üniversite hakkında detaylı bilgi vererek, tecrübe ve deneyimlerini KKTC ile paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.