Serbest Çalışan Hekimler Birliği, kamuda çalışan hekimlerin “ikinci iş yapma yasağı kararına uyulmamasıyla” ilgili başlattıkları mahkeme süreci hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde saat 13.00’te yer alan basın toplantısında Birlik Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Başkan Yardımcısı Dr. H.İlker İpekdal, Genel Sekreter Dr. Fuat Türköz Çiner ile diğer yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Konu hakkında hazırlanan basın bildirisini Genel Sekreter Dr. Fuat Türköz Çiner okuyarak, süreç hakkında bilgi verdi.

Sosyal devlet anlayışı ve hukuk devleti olmanın gereği, Sağlık Bakanlığı’nın kamuda çalışan doktorların tam gün süreli çalışmasını ve ikinci iş yapmasını yasa gereği uygulatması gerektiğini savunan Çiner, bu konuda yaptıkları bir çok girişimin sonuçsuz kaldığını ileri sürdü. 

Çiner, avukat Güner Göktuğ aracılığıyla, mahkeme dosyası hazırlanarak, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanı, Maliye Bakanlığı muhatap alınarak bir “mandamus” emirnamesi verilmesi için mahkemeden izin ve emir çıkartılarak, 5 Şubat tarihi itibarıyla mahkeme sürecinin başladığını aktardı.

Davanın, “bir hukuk devleti olunduğunu, sağlığın hiçbir zümrenin meslek ya da sermaye grubunun vesayeti altında olmadığını ispatlama adına” açıldığını ifade eden Çiner, “kamudaki meslektaşlarımızın hak ettikleri çalışma koşullarının v e özlük haklarının iyileştirilmesi için onlarla birlikte mücadele etmeye hazırız. Ancak sağlıkta reformun, sadece bu koşulların yerine getirilmesi şartı ile desteklenmesi görüşüne de karşıyız” dedi. Çiner şöyle devam etti:

“Başlattığımız hukuk mücadelesi, sağlıkta reform olarak isimlendirilen, Genel Sağlık Sigortası’na geçiş sürecinin de hukuki teminatı olacaktır. Bu süreç tamamlanmadıkça, halkımızın eline doktorunu seçme hakkı verilmedikçe, biz Serbest Çalışan Hekimler Birliği yönetim kurulu üyelerinin her türlü hukuki enstrümanı kullanacağından ve hukuki mücadeleye devam edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.”