Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ), Sendikal Platform’un 8 Aralık Salı günü Lefkoşa’da geçekleştireceği grev ve eyleme katılacağını bildirdi.

TIP-İŞ Başkanı Dr. Sıla Usar İncirli yaptığı yazılı açıklamada, 8 Aralık Salı günü 09:00 - 13:00 saatleri arasında Lefkoşa bölgesindeki hastane ve sağlık merkezlerinde grev gerçekleştirileceğini, ancak acil servislerde ve yatan hastaların bakım ve tedavilerinde nöbetçi hekimlerin görevlerini sürdüreceklerini belirtti. “Acil servis ve yatan hastaların tedavileri dışındaki hizmetler durdurulacaktır” diyen İncirli, şunları kaydetti:

“Grev ve eylemler; ‘hakların sürekli budanmasına, eşel mobilin kaldırılmasına, hayat pahalılığının hiçleştirilmesine, asgari ücretin sefalet ücretine dönüştürülmesine, işsizliğe, güvencesiz çalıştırılmaya, özelleştirmeye, taşeronlaşmaya, kamu kurumlarının ve belediyelerin batırılmasına, kamusal hizmetlerin niteliksizleştirilmesine, paralı hale getirilmesine, göç yasasıyla yaratılan eşitsizlik ve adaletsizliğe, toplu sözleşme düzeninin bitirilmesine, özel sektörde sendikasız ve toplu sözleşmesiz köle gibi çalıştırılmaya’ son verilmesi için yapılacaktır.

Devlet, kamu sağlık hizmetlerinden elini çekme gayreti içinde olduğu sürece, hekimler özlük haklarından yoksun mecburi hizmetçi, sözleşmeli çalışmaya zorlandıkça, Meclis sağlık sistemini düzenleyecek yasaları gündemine almadıkça, ‘Göç Yasası’ ile oluşan ‘eşit işe eşit ücret’ ihlali sürdükçe, az hekimle çok iş yaptırma baskıları arttıkça, hükümet taşeronlaşma hayalleri kurdukça Tıp-İş sendikal mücadelesini yükseltecektir.”