Gamze Pir Baykur

Mağusa’da Kemal Çiftçioğlu’na ait park halindeki aracı çalarak Demirhan’da faaliyet gösteren bir galeriye 500 TL’ye satan ve sahtekarlıkla para temin eden zanlı Yusuf Ayter dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

“İzinsiz araç alma”, “Sirkat”, “Kasti hasar” ve “Sahtekarlıkla para temin etme” suçlamalarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı Ayter, davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Sahtekarlıkla 500 TL temin etti…

Meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil, zanlı Yusuf Ayter’in 13 Mayıs tarihinde Mağusa’da Saffet Bayram Sokakta Kemal Çiftçioğlu’na ait park halinde bulunan kapıları kapalı ancak kilitsiz ve anahtarları üzerinde bulunan DJ 482 plakalı aracı çalıp araç içerisindeki kredi kartı ile ehliyeti sirkat ettiğini açıkladı.

Zanlı Ayter’in konu aracın arka plakasını da sökerek hasara uğrattığını belirten Karagil, konu aracı Demirhan’da bulunan bir galeriye götürerek 500 TL karşılığında sattığını ve sahtekarlıkla para temin ettiğini açıkladı. Zanlının 15 Mayıs tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten Karagil, DJ 482 plakalı aracın da bulunarak emare alındığını söyledi.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Karagil, bir çok benzeri sabıkası bulunan zanlı Ayter’in davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Yusuf Ayter’in davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.