Devrim Demir

Gönyelide önceki akşam çıkan tartışma sonuncunda Cihangir Tortuk’u darp edip olay yerinde tabanca ile 1 el ateş eden zanlılar Eren Gönen ve Ali Ömer Yayla tutuklandı.

Zanlılar hakkında başlatılan soruşturma devam ederken, tutukluluk talebiyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldılar.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, bu denli ciddi bir soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Tabanca henüz bulunamadı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Aygün Karagil mahkemede verdiği ifadede, Eren Gönen ve Ali Ömer Yayla’nın Gönyelide 19 Mayıs tarihinde saat 23.00 raddelerinde meydana gelen “kanunsuz tabanca ve patlayıcı madde taşıma”, “meskûn mahalde ateş açma”, “ciddi darp” ve “tecavüzi alet taşıma” suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Karagil, zanlıların Cihangir Tortuk’u aralarında çıkan tartışma sonucunda tasarruflarında bulundurdukları tahta sopa ve kemer ile darp ettiklerini söyledi.

Soruşturma memuru, olayın akabinde zanlılardan birinin olay yerinde tabanca ile ateş ettiğini belirtti.

Polis olay yerinde 1 adet boş kovan bulunduğunu ancak tabancanın henüz tespit edilemediğini, ayrıca olaya karıştığı düşünülen kişilerinde olduğunu belirterek soruşturmanın geniş çaplı ve titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

Polis, zanlıların aranan emare ve kişilere etki etme olasılığının bulunduğunu bu nedenle 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.