Gamze Pir Baykur

Mağusa’da ilaç almak için para isteyerek dilencilik yapan ve ayrıca Buğra Eryıldız’a ait çantayı sirkat eden zanlı Hakan Kalem ile Yusuf Kalem isimli turist kardeşler tutuklandı. “Dilencilik” ve “Sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Hakan Kalem ve Yusuf Kalem davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin hükümsüz tutuklu olarak yargılanmak üzere 15 günü geçmemek şartıyla cezaevine gönderildiler.

İlaç almak için para dilendiler…

Meselenin tahkikat memuru Ersoy Saydağ, 24 Aralık tarihinde, KKTC’de turist olarak bulunan zanlı Hakan Kalem ile Yusuf Kalem’in, kendilerinin hasta ve yardıma muhtaç oldukları yönünde haberlerini yapan Hürriyet ve Vatandaş isimli gazateleri göstererek ilaç almak için para istemek suretiyle dilencilik yaptıkarını açıkladı.

Zanlıların tespit edilerek tutuklandığını belirten Saydağ, yürütülen soruşturmada zanlılardan Hakan Kalem’in ayni gün Mağusa’da işletmeciliğini Buğra Eryıldız’ın yaptığı  “Bu Butik” isimli iş yerine giderek, kasa bölümündeki masa üzerinde bulunan ve içerisinde Eryıldız’ın adına ısdar olunan kimlik, pasaport ve sürüş ehliyeti ile iki adet kredi kartı, bir adet bankamatik kartı ve 500 TL nakit para bulunan çantayı sirkat ettiğinin tespit edildiğini de açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Saydağ, KKTC’de turist olarak bulunan zanlıların davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Tutuklu yargılanacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Hakan Kalem ile Yusuf Kalem’in davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin hükümsüz tutuklu olarak yargılanmak üzere 15 günü geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmelerine emir verdi.