Onur Ulağ

Başkent Lefkoşa’ya bağlı Demirhan Köyünde faaliyet gösteren Soydan Petrol isimli iş yerinde gerçekleşen hırsızlık olayı ile ilgili aranan iki zanlı polis tarafından yakalandı.

İşyerinin kapısını kırarak içeri girdiği ve içerde bulunan paraları çaldığı öne sürülen zanlı Yasin Usta ile kendisine kaçması için yardım ettiği iddia edilen zanlı Veysi Pölent dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemeye olayla ilgili bilgi veren polis, zanlılar Usta ve Pölent’in 19 Şubat tarihinde saat 04.30 sıralarında Soydan Petrol’de meydana gelen “müstahdem tarafından hırsızlık, bina açma ve kasti hasar” suçlarından gözaltına alındıklarını söyledi. 

Yasin bu işte de usta…

Polis, zanlı Yasin Usta’nın iş yerine ait muhasebe odasının kapısını kırarak açıp, ofis içerisinde para kasasında muhafaza edilen 6 bin 860 TL nakit para ile akaryakıt satışlarından elde edilen ve tasarrufunda bulunan iş yerine ait 2 bin 100 TL nakit parayı çaldığını söyledi. 

Kiralık arabayı da alıp gitti…

Polis, zanlının ayrıca iş yerinin yanında faaliyet gösteren “Tuğdem Rent A Car” isimli şirketine ait olup, kontak anahtarı üzerinde bırakılan ZMJ 552 plakalı aracı mal sahibinden izinsiz alıp olay yerinden kaçtığını belirtti. Polis, çalınan aracın Ercan-Meriç anayolu üzerinde terk edilmiş vaziyette bulunarak emare olarak alındığını ve zanlının daha sonra Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını söyledi. 

‘Bana Veysi yardım etti’ dedi

Polis zanlı Usta’nın ifade verdiğini ve ifadesinde kendisine yardımcı olduğu beyanında bulunduğu zanlı Veysi Pölent’inde Lefkoşa’da bir bet ofiste tespit edilerek tutuklandığını ve tasarrufunda 4 bin 37 TL nakit para bulunduğunu söyledi. 

Mesele ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirten polis alınması gereken ifadeler ve kayıp olan paraların olduğunu söyleyerek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmasını talep etti. 

“Bana borcu vardı onu verdi…”

Mahkemeden söz alan zanlı Veysi Pölent kendisinin olayla bağlantısı olmadığını, zanlı Usta’nın kendisine bin 500 TL borcu olduğunu, kendisini arayarak borucunu ödemek için buluşmak istediğini, buluştuklarında kendisine borcunu verdiğini ve parayı petrol istasyonundan çaldığını söylediğini belirtti. Bunun üzerine kendisini bırakıp kaçtığını söyledi. Mahkeme, zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.