Tuğçe Ülkü Aydın

Hemodiyaliz ve engelli hastaların hastanelere ulaşımını  kolaylaştırması amacıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla finanse edilen 5 adet tam donanımlı minibüs, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay tarafından Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’na teslim edildi.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, teslim sırasında yaptığı konuşmada, yapılan bağışın çok önemli bir eksikliği giderdiğine işaret ederek, diyaliz hastaları ve acil ihtiyaç durumunda evde bakımı yapılan hastalara hizmet vermek için Türkiye tarafından 5 tane aracın kendilerine hibe edildiğini söyledi. 

Araçların 2 tanesinin asansörlü olduğunu belirten Sucuoğlu, Türkiye’nin katkılarıyla sağlıkta hedeflenen reform ve kaliteyi arttıracaklarını ifade etti.

Kıbrıslı Türklerin en büyük şansının Anavatan Türkiye’nin varlığı olduğunu vurgulayan Sucuoğlu, anavatan Türkiye’nin, her zor durumda karşılıksız KKTC’nin yanında olduğunu kaydetti.

Sucuoğlu, önümüzdeki kısa süreçte sağlık alanında bir çok reform yapmayı hedeflediklerini belirterek, planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Ada çapında 184 diyaliz hastası olduğuna dikkat çeken Faiz Sucuoğlu, araçlardan 2 tanesini Lefkoşa’da tutup, 3 tanesini de Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt’a göndereceklerini kaydetti.

Bakan Sucuoğlu, TC Lefkoşa Büyükelcisi Derya Kanbay’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

KANBAY

TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da, Kıbrıs Türk halkının ada üzerinde refah, huzur ve barış içinde yaşamasını, Kıbrıs Türk toplumunun gelişerek dış dünyaya daha çok açılmasını ve hak ettiği değeri devlet ve halk olarak görmesini amaçladıklarını söyledi.

Bu amaca hizmet edecek her türlü proje ve çalışmanın Türkiye tarafından destekleneceğini belirten Kanbay, sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde verilebilmesinin temel arzuları olduğunu kaydetti.

Kanbay, yaptıkları bağışın hastaları rahatlatmasını temenni ederek, yardımlarının devam edeceğini söyledi ve yaptıkları küçük katkının hayırlı olması temennisinde bulundu.