Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, sağlıktaki sorunlarla ilgili Sağlık Bakanlığı’nda toplantı başlattıklarını kaydederek, hemşire istihdamı için olumlu girişimde bulunacaklarının söyledi.

Vardiya saatlerinin düzenlenmesi için de çalışma yapacaklarını açıklayan Denktaş, “Rotasyonun doğru dürüst işlemesi, hemşirelerin perişan olmaması, buna ek olarak mesai de ödememek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Serdar Denktaş, Mehmet Özkardaş başkanlığındaki Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) heyetini kabul etti.

Denktaş ile Kamu-Sen heyetinin görüşmesi, Sendikanın 41’inci kuruluş yıldönümü ve “Dünya Hemşireler Haftası” nedeniyle siyasilere gerçekleştirdikleri ziyaretler çerçevesinde gerçekleşti.

Kamu-Sen Başkanı Özkardaş, hemşirelerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nda  yapılmasını istedikleri değişikliklerle ilgili önerilerini Denktaş’a sundu; önerinin Bakanlar Kurulu’ndan geçirilerek Meclis’e sevk edilmesi için destek istedi.

Özkardaş, “Bu öneriyle murat edilen, vardiya ve mesai çalışanların çalışma saatlerini birbirinden ayırmak” dedi.

Mehmet Özkardaş, yeni kurulan hükümetin ülke için hayırlı olmasını da temenni etti.