Hükümetin şimdi de, “yıllarca kanunsuzca budanan ek mesai ödeneği haklarına el atmaya karar verdiğini” savunan Sendika, “Zorla ek mesai yaptırıp sonrada ek mesai vermek istemiyorsanız, gerekli yerlere çok acil olarak Hemşire, Ebe, Anestezi Teknikeri, Diyaliz Teknikeri, Acil Tıbbi Teknisyen(ATT), Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri(Paramedik) istihdamı yaparak bunu çözebilirsiniz... Bu istihdamın şekli de taşeron firmalardan yapılmasına kesinlikle olurumuz yoktur. Belirtilen konular ile ilgili sabrımız taşmıştır. Her türlü yasal eylem hakkımızı kullanacağımızı bildiririz” ifadelerini kullandı.

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Nihan Şencan yazı açıklamasında, KKTC’de her geçen gün yeni sağlık servisleri açıldığını, bu sağlık servisleri açılırken, “mobing” ile zaten dönmeyen mevcut servislerin çalışma listeleriyle takviye etmeleri gerektiğini, kaydederek, “Zorla görevlendirilerek ek mesai yaptırılan meslektaşlarımız ertesi gün fişlenerek, halka hırsız gibi gösterilmeye çalışılmaktadır” dedi.

Açık durumda olan Geçitkale Sağlık Merkezi (112 Hızır), Lapta Sağlık Merkezi (112 Hızır), Çamlıbel Sağlık Merkezi (112 Hızır), Tatlısu Sağlık Merkezi (112 Hızır), Akdoğan Sağlık Merkezi (112 Hızır) ve diğer tüm hastane ile sağlık merkezlerinin personel eksikliği nedeniyle ek mesai listeleri ile döndüğünü belirten Şencan, kısa bir süre sonra Lefkoşa Onkoloji Hastanesi Merkezi ve Girne Diyaliz Merkezi açılmasının planlandığını, mevcut ve açılacak olan sağlık servislerin açılması ve hizmetlerin devamı için acilen en az 100 hemşireye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Hükümetin yeni açılacak merkezler ve mevcut eksikler için 12 ön lisans hemşire kadrosunu uygun gördüğünü ifade eden Şencan, “Hemşirelik mesleğinin saygınlığını sarsmak için teknik komitede ve yasa çalışmalarında yürütülen gizli planlarla hemşirelik kadrolarını boykot edildiği gibi şimdide kıymetli halkımıza karşı algı operasyonu düzenlenerek yanıltıcı bilgiler verilmektedir” dedi.

Hemşire, Ebe ve Sağlık Teknikeri çalışanlarının haklarına hükümet edenler tarafından tecavüz edildiğini savunan, her gün bir haklarının gasp edildiğini iddia eden Şencan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“En başta iaşei ibade ödeneklerimiz gasp edilmiştir.Vardiya ve düzensiz çalışmamıza rağmen ne çalışma düzenimiz ne de tahsisatlarımız düzenlenmemektedir.Kamu görevlileri yasasında olan fakat el çabukluğu ile Kamu Sağlık Çalışanları yasasına konmayan risk ödeneklerimiz gasp edilmektedir.Emeklilik haklarımız gasp edilerek mezarda emekliliğin önü açılmıştır. Meslek hastalıklarına mahkum edilmiş durumdayız.

Sosyal haklarımızı mobing ile 17 saatlere kadar nöbet tutturularak ellerimizden alınmıştır.

İnsanca yaşama haklarımızı zorlamalar, iftira, baskı, psikolojik ve fiziksel şiddet ile elimizden alınmak istenmektedir. Şimdi de hükümet zaten yıllarca kanunsuzca budanmış ek mesai ödeneği hakkımıza el atmaya karar vermiştir” Hem zorla ek mesai yaptırıp sonrada ek mesai vermek istemiyorsanız, gerekli yerlere çok acil olarak Hemşire, Ebe, Anestezi Teknikeri, Diyaliz Teknikeri, Acil Tıbbi Teknisyen(ATT), Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri(Paramedik) istihdamı yaparak bunu çözebilirsiniz... Bu istihdamın şekli de taşeron firmalardan yapılmasına kesinlikle olurumuz yoktur. Belirtilen konular ile ilgili sabrımız taşmıştır. Her türlü yasal eylem hakkımızı kullanacağımızı bildiririz.”