“Hemşirelik Haftası” dolayısıyla, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, 12-20 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinlikler  düzenliyor.

“Hemşirelik Haftası” açılış günü Lefkoşa Devlet Hastanesi Thalassemia Konferans Salonunda Perşembe günü saat 10:15’te gerçekleşecek.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’ndan verilen bilgiye göre etkinliğe, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da katılacak.

Modern hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florance Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs tüm dünyada “Hemşireler Günü” ve bu günü içeren hafta da “Hemşireler Haftası” olarak kutlanıyor.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özgöçmen, “Hemşirelik Haftası” dolayısıyla yayımladığı mesajında, “özellikle son yıllarda ülkede ağır ve zor şartlarda çalışmak zorunda olmalarına rağmen, özveriyle, sabırla, hoşgörüyle insan hayatlarının korunması ve iyileştirilmesinde var gücüyle mücadele eden” hemşirelerin gününü kutladı.

Özgöçmen, “sendika olarak eksikliklerin, yanlışlıkların çözümü için her türlü yasal haklarını kullanarak hükümet edenlerle mücadele etmekten kaçınmadıkları gibi meslek adına yapılan her türlü faydalı gelişmenin de destekçisi olduklarını” belirtti.

Özgöçmen, “Hükümetin yeni kurulmasına rağmen kısa sürede sorunlarımız için yükselttiğimiz sesimize kulak verdiği ve Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun hemşire istihdamları için başlattığı çalışmaları olumlu karşılar, hükümetin meslektaşlarımız adına yapacağı olumlu icraatların devamını diler, takipçisi olacağımızı belirtiriz” ifadelerini kullandı.