Hemşire Ayşegül Terzi'nin, 12 Eylül'de Alemdağ Polis Merkezi'ne giderek bir erkek şahsın otobüste aniden yüzüne tekme attığını belirtip şikayette bulunması üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan Abdullah Ç. emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelinin emniyetteki ifadesinde, "Ben psikolojik tedavi görüyorum. Bir anda istem dışı tekme attım" dediği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkarıldığı sırada basın mensuplarının sorularını "Her şey kontrolümün altında arkadaşlar, sıkıntı yok..." diyerek yanıtlayan Abdullah Ç, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Abdullah Ç. adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Ancak akşam saatlerinde Abdullah Ç., hakkında Nöbetçi savcılık talimatı ile "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek" suçlamasıyla tekrar yakalama kararı çıkartıldı ve şüpheli gözaltına alındı. Abdullah Ç., adliyeye sevk edildi. Savcı, şüpheliyi, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. 

Güvenlik kamerasıyla tespit edildi

Hemşire Ayşegül Terzi, 12 Eylül'de Alemdağ Polis Merkezi'ne giderek bir erkek şahsın otobüste aniden yüzüne tekme attığını belirtip şikayette bulunmuştu. Bu doğrultuda çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, otobüsün güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek tespit ettiği şüpheli Abdullah Ç'yi gözaltına almıştı. Şüpheliyi teşhis etmek için emniyete gelen Terzi, Abdullah Ç'nin yakalanmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtmişti

Kaynak: AA