Henning'in erkek kardeşi Colin Livesey, "İngiliz hükümeti, kardeşimi kurtarmak için aylar öncesinden daha fazla şey yapabilirdi" dedi.
      
İngiltere Başbakanı David Cameron da Henning'in IŞİD tarafından öldürülmesinin "kesinlike affedilemeyeceğini" ve ülkesinin katilleri bularak adalet önüne çıkarmak için elinden geleni yapacağını söyledi.
      
Öte yandan Manchester Camisi yönetiminden yapılan açıklamada, Alan Henning'in öldürülmesi kınanarak "IŞİD'in İslamiyeti kesinlikle temsil etmediği" bildirildi.

IŞİD  İngiliz yardım konvoyu gönüllüsü Alan Henning'in infaz görüntüsünü yayınlamıştı. İngiltere'nin kuzeyindeki Salford kentinde yaşayan ve taksi şoförlüğü yapan 47 yaşındaki Henning, geçen yıl aralık ayında Suriye'de kaçırılmıştı.

IŞİD daha önce Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile İskoç yardım kuruluşu çalışanı David Haines'i de benzer şekilde, başlarını keserek öldürmüştü.

İngiltere, geçen haftadan bu yana Irak'ta IŞİD'e yönelik yürütülen hava operasyonuna destek veriyor. İngiltere Başbakanı Cameron son olarak operasyonun yürütüldüğü Güney Kıbrıs'taki askeri üssü ziyaret etmiş ve operasyonda kullanılan tornado jetlerinin sayısının artırılacağını açıklamıştı.