Devrim Demir

“Soygun”, “Zorla insan Kaçırma”, “Şiddet tehdidi” ve “Darp” suçlaması ile 4 Şubat tarihinde gözaltına alınan ve 6 gündür poliste tutuklu bulunan zanlı Shoail Ahma, Malik Shahcukh, Hassan Ali Cilanlı ve Taimour Sabır aleyhine polisin başlatmış olduğu soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığına dikkati çekerek, ülkede öğrenci statüsünde bulunan zanlıların, ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak,  her birinin iki bin 500 TL nakdi teminatla serbest bırakılmasına emir verdi.

Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılar, ileride yargılanmak üzere Merkezi Cezaevine gönderildi.

Soruşturma tamamlandı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Döşemeci mahkemede verdiği ifadede, zanlı Shoail Ahma, Malik Shahcukh, Hassan Ali Cilanlı ve Taimour Sabır’ın “Soygun”, “Zorla insan Kaçırma”, “Şiddet tehdidi” ve “Darp”” suçlaması ile gözaltına alındığını anlattı.

Polis memuru İbrahim Döşemeci, zanlıların ve kimliği meçhul 2 kişinin alacak verecek meselesi yüzünden, Kamran ve İmran Manzoor isimli kardeşleri 3 Şubat tarihinde kaçırıp ciddi şekilde darp ettiklerini kaydetti.

Döşemeci ismi geçen zanlıların, hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığına dikkati çekerek, zanlıların ülkede öğrenci statüsünde bulunduklarını belirtti.

Döşemeci zanlıların ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu.