Bir evden çaldığı 3 bin 400 TL değerindeki eşyaları daha sonra mal sahibine teslim eden Ahmet Çetinkaya’nın suçu affedilmedi

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa-Dipkarpaz anayolu üzerinde bulunan villaların birine 19 Mart 2014 tarihinde girerek 3 bin 410 TL değerinde eşya sirkat eden ve ikametgahta kasti hasara neden olan Ahmet Çetinkaya isimli sanık dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı.

Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti üyelerinden Yargıç Mesut Mesutoğlu, yasa koyucunun konu suçlara 10 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü, bununda suçun vahametini ortaya koyduğunu söyledi. 

“Toplum son derece rahatsız”

Bu tür suçların toplumda giderek yaygınlaştığını ve toplumun son derece rahatsız olduğunu belirten Mesutoğlu, mahkemelerin bu tür suçlara, ibret verici ve suç işlemeye meyilli kişileri caydırıcı nitelikle cezalar vermesinin gerekliliğini savundu. Kimsenin,  başka  birinin alın teri ile kazandığı eşyaları sirkat etmeye hakkı olmadığını vurgulayan Mesutoğlu, huzurlarındaki meselede sanığın kendi ekonomik değerlerini düzeltmek amacı ile başka birinin ekonomik değerlerine zarar verdiğini, bunun da ağırlaştırıcı bir faktör olduğunu ifade etti.

Çaldıklarını geri verdi

Sanığın sabıkasız oluşunu, sirkat ettiği eşyaları iade etmesini, hayat tecrübesinden yoksun oluşunu sanık lehine dikkate aldıklarını belirten Mesutoğlu, ancak bu hafifletici nedenlerin cezanın türünü değil süresini değiştirebileceğini ifade ederek sanığa hapislik cezası dışında bir ceza verilmesinin mümkün olmayacağını söyledi. Mesutoğlu, sanık Ahmet Çetinkaya’yı 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.