Belediye Başkanı İsmail Arter her iki derneği birlikte kabul ettiği makamında Gazimağusa hakkında görüş alışverişinde bulundu. Belediye Başkanı İsmail Arter’in kentin dönüşümünü sağlayacak hendek ve Glaspides Projeleri gibi  büyük projelerle ilgili görüşlerini ifade eden dernekler, yapılacak çalışmalara destek vereceklerini belirttiler. 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapmanın önemini vurgulayarak, katılımcılığın bir gereği olarak önemli olduğunu söyleyen Arter, belediyenin yapacağı projelerin tepeden inme değil halkın katılımıyla planlanması için Kent Konseyi kurma hedefleri olduğunu söyledi.

Her Daim Dostlar Grubu Sözcüsü Yusuf Şentuğ konuşmasında, örnek işler yapacağına inandığı Belediye Başkanı İsmail Arter’in projelerinin büyük ve kapsamlı olduğunu, bu projelerin gerçekleşmesinde kendilerini de sorumlu hissettiklerini ve katkı koyduklarını, yeni başlayan hendek projesini sevinçle karşıladıkları söyledi. Yaya güvenliği ve engelsiz yaşam, çöp ayrıştırma ve geri dönüşüm ve Çanakkale Projesi’nin ve Gazimağusa’yı dünya markası yapacak yat limanı projesi gibi projelerin yapılmasını istediklerini söyledi.

Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş Ergüneş de konuşmasında, Belediye Başkanı Arter’in projelerini yapmaya başlamasının mutluluk verici olduğunu ifade ederek, 60 yıl önce insanların piknik yaptığı balık tuttuğu Çanakkale Göleti’nin halka tekrar kazandırılmasını istediklerini söyledi. Ergüneş,  Glapsides’in de Çanakkale Göleti gibi göçmen kuşların uğradığı doğal bir alan olduğunu, bu bölgenin de Gazimağusalı’nın nefes alabileceği bir yeri haline dönüştürülebileceğini söyledi.