Eskişehir'de tantuni dükkanı bulunan Ömer Yılmaz ve eşi Zeynep Yılmaz Ramazan ayının her akşamı vatandaşlara ücretsiz iftar veriyor.

Her Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği ücretsiz iftar fikri ile vatandaşlara ve ihtiyaç sahiplerine iftar yaptıran Ömer Yılmaz, bu sene de iftar yemeği projesine Kütahya Caddesinde bulunan dükkanının önünde sürdürüyor. İftarda bir araya gelen vatandaşlar ise, uygulamadan hayli memnun olduklarını söylüyorlar. İftarını ücretsiz olarak açan vatandaşlardan Hasan Sarı, "Kırmızıtoprak mahallesinde 17 senedir oturmaktayım. Ömer ustayı da yıllardan beri tanımaktayım. Sağolsun böyle etkinliklerde bulunur kendisi. Yemekleri güzel, bütün Eskişehir halkına da tavsiye ederim. Böyle bir hizmet sunduğu için Ömer ustaya çok teşekkürler" dedi.

"HALK OLARAK ÇOK MEMNUNUZ"

İftar yemeğine katılan bir başka vatandaş Gökhan Özcan ise, "Geleneksel Ömer ustanın iftar yemeklerinde mahallemizin bütün sakinleriyle, ihtiyaç sahipleriyle buluşuyoruz. Bundan esnaf olsun, ihtiyaç sahibi arkadaşlar olsun herkes faydalanıyor ve yararlanıyor. Allah razı olsun. Ömer Ustanın kesesine bereket versin. Her yıl yaptığı gibi bu sene yine Ramazan boyunca tüm güzellikleriyle devam etmekte. Biz halk olarak çok memnunuz" şeklinde konuştu.

"ÜCRETSİZ İFTAR VERİYORUZ"

İşyeri sahibinin Ömer Yılmaz'ın eşi Zeynep Yılmaz, geleneksel olarak iftar yemeği vermeye devam ettiklerini anlattı. Vatandaşların ilgisinden dolayı memnun olduklarını söyleyen Yılmaz, "5 senedir bu işle uğraşıyoruz. 5 senedir her Ramazan'da iftar yemeklerini ücretsiz olarak halkımıza veriyoruz. Bu fikir Ömer ustayla oluşturduğumuz bir karadan geldi. Bir hayır işi yapalım dedik. Kendi imkanlarımızla bütçemizin yettiği kadar, kendi el becerilerimizle 5 senedir iftarlarda burada bütün halka ücretsiz yemek veriyoruz. Gelen vatandaşlar arasında özellikle belirlediğimiz kişiler de var, ihtiyaç sahibi olan kişileri de çevrede gördüğümüz ve gelenlerin tavsiyesiyle gelen vatandaşlar da var. Şimdiye kadar hiç kimse şikayetçi olan birisine rastlamadık. Bunu da biz hayır için yapıyoruz. Bu hizmeti de ömrümüz yettiği sürece, maddi imkanlarımız el verdiği sürece devam ettirmeye çalışacağız inşallah. Bütün halkımız buraya gelerek ücretsiz olarak iftarını açabilir, yemeğini yiyebilir" açıklamasında bulundu.

Her gün ücretsiz iftar!

Her gün ücretsiz iftar!

Her gün ücretsiz iftar!

Her gün ücretsiz iftar!