Melin Dobran

Kuzey Kıbrıs’ta yaz döneminin gelmesiyle birlikte düğün sezonu açıldı. Evlenecek olan her çift, mutlaka bu özel günün kusursuz olmasını istiyor. Genç çiftler için gelinlik ve damatlık satan mağazalar ise hazırlıklarını aylar öncesinden tamamladı.

Diyalog’a konuşan gelinlikçiler, tek hedeflerinin evlenecek olan çiftleri mutlu etmek olduğunu söyledi. Bu yıl gelinlikte, dantel,  A kesim, omuz detaylı ve dekoltenin ön planda olduğunu ifade eden mağaza direktörleri, damatlıklarda ise açık renklerin tercih edildiğini dile getirdi. Direktörler, tasarımları her zevke ve bütçeye uygun olarak hazırladığını belirtti.

Köse: Fiyatları indirdik

Yârim Gelinlik Direktörü Sema Köse, müşteri memnuniyetine önem verdiklerini ve evlenecek olanlara her türlü kolaylığı yaptıklarını söyledi. Modayı yakından takip ettiğini ifade eden Köse, çiftlerin rahatlığı için gelinlik, damatlık, dekorasyon, pasta, pastiş, davetiye ve salon süsleme gibi organizasyonları bir arada topladıklarını dile getirdi. 

Köse konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Gençlere yardımcı olmak adına bütün bu işleri bünyemizde toplayıp, faydalı bir kuruluş olduğumuzu düşünüyorum. Sadece gelinlik ve damatlık üstüne değil, müzisyeninden, fotoğrafçısına kadar bütün organizasyonu takip ediyoruz.  Uygun ödeme şekillerimizle, müşterilerimize kolaylık sağlıyoruz. Son dönemlerin modası, dantel işlemeler ve Fransız danteller ön plandadır. Genelde A tipi akıcı, kuyruklu ve omuzlarda zarif detayların görüldüğü modeller revaçta. Omuz detayları ve sırt dekoltesi olan gelinlikler, göze çarpan modeller arasındadır. Damatlıklarda genelde mavi tonlar ve açık renkler tercih ediliyor. Klasik siyah beyaz damatlıklar ise sabit tercihler arasındadır. Bu yıl 2 bin 800 TL’ye olan gelinlikleri,  bin 500 TL’ye indirdik. Normal fiyatlar,  bin 500 ile 4 bin TL arasındadır. Damatlıkların fiyatı ise 750 TL ile 850 TL arasındadır.”

Yatmaz: Her bütçeye göre tasarım yapıyoruz

Alisse Nuera Direktörü Ferdiye Gence Yatmaz, adada kişiye özel hem gelinlik hem de abiye tasarımı yapan tek firma olduklarını söyledi.  Yatmaz, tasarımları her bütçeye uygun olarak, özenle hazırladıklarını belirtti. Yatmaz, “Firma olarak kişiye özel çalışıyoruz. Amacımız evlenecek olan çiftleri memnun etmek.  Gelinlik seçilirken üç ana kurala dikkat edilir. Bütçe, vücut tipi ve düğünün gerçekleşeceği mekân. Gelinlik fiyatlar  bin 500 TL’den başlar. Dönem dönem de kampanyalar yapıyoruz. Şu an anlaşmalı olduğumuz firmalar var. Gelinlik alanı oraya yönlendiriyoruz ve oradan alacağı hediyeye indirim yapılıyor. Sadece gelinlik değil, gelin ayakkabısı, taç, duvak ve gelin çiçeği de satıyoruz. Bu yılın modası dantelli modeller ve sırt dekolteli modellerdir. Taşlı, üç boyutlu dantel, kontes ve balık modelleri öndedir. Renk olarak da krem renk ilgi görüyor” ifadelerini kullandı.

Doratlı: Özel tasarımlarımız beğeniliyor

Wedding Designer Direktörü Bahar Doratlı ise şunları aktardı, “Biz özel tasarım alanında tekiz. Moda insanın kendine yakıştığıdır. Bu yüzden kişiye özel olarak titiz çalışıyoruz. 2016 model gelinliklerde 3 boyutlu çiçekli dantel modadır. Bu model büyük ses getirdi. Yine eskimeyen balık modeller de tercih ediliyor. Gelinlik fiyatları 2 bin TL’den başlıyor, artık müşterinin talebine göre de fiyat değişiyor. Bu sene özel bir kampanya yaptık. Damatlıklarda bu yıl yeşil, lacivert ve bordo renkler ön plandadır. Fiyatları ise 700 ile 2 bin500 TL arasındadır.  Standarttan sıkılmış olanlar için Kıbrıs’ta bir ilk olan ve tamamen kendi tasarımımız olan A kesim ile prenses eteğin karışımı ile yeni bir etek yarattık. İlgilenen gelin adayları ofisimizi ziyaret edebilirler.”