Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da 25 aktivistten oluşan ve bölgede sık aralıklarla doğa ve çevre temizliğinde bulunan “Her Daim Dostlar” grubuna ilgi her geçen gün daha da artıyor.

Grup aktivistlerinden  Yusuf Şentuğ’un Diyalog muhabirine verdiği bilgiye göre grubun sosyal medya sitesi olan Facebook’ta ki üye sayısı 600’ü aştı.

Grubu ilk kurduklarında sadece 3 kişi olduklarını ve aktivist sayısının her geçen zaman daha da arttığını belirten Yusuf Şentuğ, şu anda gruptaki aktivist sayısının 25 olduğunu belirtirken, Facebook sayfalarındaki üye sayısının da 600’ü aştığını ifade etti.

“Doğa ve Çevreye duyarlıyız”

Adlarını doğa ve çevre temizlikleri ile duyurduklarını belirten Şentuğ, sık aralıklar ile Gazimağusa’da bulunan plajları, hendeği ve piknik alanlarını temizlediklerini, bunun yanı sıra sık aralıklarla fidan dikerek doğaya katkıda bulunduklarını ifade etti.

“Fidanı dikip bırakmıyoruz”

Fidanları sadece dikmek ile kalmadıklarını aktaran Şentuğ, sık aralıklarla dikmiş oldukları fidanların bakımını yaptıklarını söyledi, 13 Aralık 2015 tarihinde Gazimağusa’da aşıklar yolu olarak bilinen bölgede dikmiş oldukları fidanların 5 defa bakımını yaptıklarını anlatan Şentuğ, amaçlarının fidanı ekip doğaya bırakmak değil, bir çocuğun büyüdüğünü görür gibi ektikleri fidanın büyüdüğünü görmek olduğunu dile getirdi.

“Hendek yürüyüşümüze bekliyoruz”

Hendekte yarın düzenleyecekleri yürüyüşe tüm Mağusa halkını beklediklerini söyleyen Şentuğ, doğa ve çevre ile ilgili çalışmalarının artarak süreceğini kaydetti.