Mersin'de bir süre önce restoran işletmeciliği yaparken iflas ettiği öne sürülen 2 çocuk annesi 46 yaşındaki Gülten Palo, evde tüp gazını açık bırakarak intihar etti. Eve gelen eşi 50 yaşındaki Burhan Palo'nun yoğun gaz kokusunu fark edip elektrik şalteri indirmesiyle şiddetli patlama meydana geldi.

Merkez Yenişehir İlçesi Dumlupınar Mahallesi'ndeki 72 Evler Sitesi'nin 4 katlı apartmanın son katında oturan Burhan Palo, saat 14.00 sıralarında eve geldi. İddiaya göre Palo, kapıyı açar açmaz evde yoğun gaz kokusunu fark edince elektrik akımını kesmek üzere şalteri indirdi ve o anda büyük bir patlama yaşandı. Patlamanın şiddetiyle evin iç duvarları yıkılırken, cam çerçeveleri kırılarak mutfak bölümü savaş alanına döndü. Çevrede büyük korku ve paniğe yol açan şiddetli patlama ile birlikte çok sayıda polis ve itfaiye ekibi kısa sürede olay yerine ulaştı. Gülten Palo'nun mutfakta sandalyede oturmuş haldeki cansız bedeni bulundu. Patlamada yaralanan Burhan Palo ise ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kaldırıldı. Alt kattaki dairenin mutfağında bulunan 45 yaşındaki Menekşe Duman da cam kırıklarının yüzüne isabet etmesiyle yaralandı. Duman, olay yerindeki sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi.

Burhan Palo ile eşinin bir süre öncesine kadar Adnan Menderes Bulvarı'nda yaptıkları restoran işinde başarılı olamayarak iflas edip borç batağına düştükleri, 2 çocuk annesi Gülten Palo'nun da girdiği bunalım sonucu açtığı tüp gazından içeriye yayılan gazla zehirlenerek yaşamını yitirdiği belirlendi. Hastanede tedaviye alınan Burhan Palo'nun "Kapıyı açtığımda evden yoğun gaz kokusu geliyordu. Bu sırada şalteri indirip akımı kestiğim anda büyük patlama meydana geldi. Gerisini hatırlamıyorum" diye ifade verdiği belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KADININ KÖPEĞİ KANEPENİN ALTINDA BULUNDU

Mersin'de Gülten Palo'nun evde tüp gazını açık bırakarak intihar etmesinden sonra yaşanan patlama sonrası evde yapılan incelemede kadının 'Baki' adlı köpeği kanepenin altında bulundu. Korktuğu için kanepenin altına girerek saklanan sevimli köpeğin tüylerinin yanmış olduğu belirlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'ndan gelen görevliler tarafından evden alınan Baki isimli köpek, sağlık kontrolü ve bakımı için hayvan barınağına götürüldü.