KITOB’un Girne merkez binasında saat 12.30’da gerçekleşen ziyarette, Siber KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek görüştü.

AKTIĞ “SEKTÖRÜ KORUYUCU ORTAK POLİTİKALAR UYGULANMIYOR”

KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ yaptığı konuşmada Meclis Başkanı Sibel Siber’i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirterek, yapılan ziyaret için teşekkür etti.

Ekonominin lokomotif sektörü konumunda olan turizmin yetişmiş kaliteli eleman ve finans gibi birtakım sorunları bulunduğunu dile getiren Aktığ, bütçe açığına yaklaşık 650 bin Dolar, istihdama ise 10 bin kişilik katkı sağlayan sektöre koruyucu ortak politikaların uygulanmadığını kaydetti.

SİBER 

Meclis Başkanı Sibel Siber ise dünyada iletişim araçları ne kadar gelişirse gelişsin karşılıklı yüz yüze görüşmenin yerini alamayacağına işaret ederek, bu kapsamda sivil toplum örgütlerine ziyaretin sorunları yerinde görme ve çözme adına daha etkin bir yöntem olduğunu söyledi.

Dünyanın en güzel adarından bir tanesi olan Kıbrıs adasında ülkeyi yönetenler ve sivil toplum örgütlerinin ortak paydasının; adayı daha da güzelleştirerek ülke insanının yaşam kalitesine pozitif katkı sağlama olduğunu ifade eden Siber, gelişen güzelleşen her yatırım ve bu yönde atılan adımların Kıbrıs Türkü’nün kimliğini güçlendireceğine vurgu yaptı.

“Aidiyet bağları zayıfladıkça, toplumun özgüveni azaldıkça ‘olmaz, olamaz, yapamayız’ dedikçe bu yeni nesile olumsuz yansır ve gençlerde göç fikri canlanır” diyen Siber, adaların bir bakıma kaderi olan göç olayı ile Kıbrıs sorunun içinde bulunduğu belirsizliğin özgüvene darbe vurduğuna dikkat çekti.

Ülkede yaşanmakta olan olumsuzluğun; deneyimli sivil toplum örgütleri, insan kaynakları ve bu konuya çözüm bulmak isteyen, heyecan duyan, sonuca ulaşmak isteyen etkin yöneticiler sayesinde çözüm bulanabileceğini ifade eden Siber, ülkede yaşanmakta olan her türlü sorunun ortak akılla çözülebileceğini kaydetti.