Genç kadının Facebook hesabına giren eniştesi sanılmıştı. Bakın kim çıktı

Facebook hesabının şifresi kırılan ve duvar fotoğrafı bikinili pozuyla değiştirilen genç kadın, mahkemede hiç beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Ş.A.'nın suçladığı eniştenin suçsuz olduğu ortaya çıktı. Kadının babası, "Kızımın Facebook’una ben girdim" dedi.

Pendik'te, baldızı Ş.A.’nın (38) mail ve Facebook adresinin şifrelerini kırıp, duvar resmini bikinili pozuyla değiştirdiği, erkek arkadaşıyla olan özel yazışmalarını da ailesine gönderdiği iddiasıyla 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tekstilci enişte M.B.(47), kayınpederi İ.A.’nın ifadesi sayesinde kurtuldu. Mahkeme, “CV’sini almak için kızımın Facebook’una ben girdim. Yabancı erkeklerle uygunsuz yazışmalarını gördüm ve sinirlendim. Bu sebeple ben bazı kişileri sildim ve kızım Facebook adresine giremesin diye şifresini değiştirdim” diyen baba İ.A. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına, eniştenin de beraatine karar verdi.

“Bilişim sistemlerindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma ve sisteme veri yerleştirme” suçundan hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan enişte M.B., Anadolu Adalet Sarayı Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada, baldızının ruh sağlığının bozuk olduğunu ileri sürdü. Enişte M.B., baldızının boşandıktan sonra, ayrıldığı bankadan aldığı tazminatı da bir inşaat şirketine kaptırdığını belirterek, “Bu dönemde intihara teşebbüs etti. 10 gün evimde misafir ettik. Psikolojik destek alması gerekiyordu ama tedaviyi reddetti. Evimde sürekli internete giriyordu. Suçu ben işlemedim. Babası şifresini biliyordu” dedi.

Duruşmaya tanık olarak gelen Ş.A.’nın babası 70 yaşındaki İ.A., damadının suçsuz olduğunu belirtti. Kızının o dönem işten ayrıldığını ifade eden baba, “Ben kızıma iş arıyordum. Kızımdan CV’sini istedim. O da bana Facebook adresinin şifresini verdi ve ‘oradan alabilirsin’ dedi. Şifre ile kızımın Facebook adresine girdiğimde, kızımın yabancı erkeklerle uygunsuz yazışmalarını gördüm ve sinirlendim. Bu sebeple ben bazı kişileri sildim ve kızım Facebook adresine giremesin diye şifresini değiştirdim. Şu anda hatırlamadığım abuk sabuk bir şey yazdım” dedi.

Kayınpederinin bu ifadesinin ardından, sanık olarak yargılanan M.B. hakkında beraat kararı veren mahkeme hakimi, kayınpeder İ.A. hakkında ise Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.