Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, “Engelsiz Bilişim Günleri” kapsamında düzenlenen “Herkes için Yaşam” temalı şiir yarışmasının ödül törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, törende bir konuşma gerçekleştiren Meral Akıncı, çocuklarımızın erken çocukluk dönemlerindeki gereksinimlerini doyurmak, sevgi, güven ve emniyet duygularını geliştirecek iletişimi kurup gelişimlerini daha sağlıklı yaşamalarını sağlamanın mümkün olduğunu kaydetti.

Meral Akıncı,  bugünün emanetçileri olarak gelecek nesiller için bugünden daha güzel bir yaşamı oluşturmanın ancak bu şekilde sağlanabileceğini söyledi.

Meral Akıncı konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Duygu, düşünce ve davranışın güzel olabilmesi için yaşanılan ortamlar, çevre, yaşanmışlıklar ve olanaklar büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, yaşama değer katmak, geleceği bugünlerden daha güzel bir şekilde inşa edebilmek için en güzel ve en kutsal yatırım çocuğun düşlerini korumak, çocuğu güzele yönlendirmek ve huzur ve mutluğa sahip bir toplum yaratmaktan geçmektedir.

Bugün insan iletişiminde anlamları ortak kılmanın en güzel yolu empati kurabilmektir. Bu vesile ile ‘Herkes için Yaşam’ temalı şiir yarışmasında dereceye girenleri ve engelli farkındalığı noktasında empati kurup yarışmaya katılan tüm çocuklarımızı yürekten kutlarım. Çocuklarımızı yönlendiren veliler, öğretmenler ve okul yönetimlerini de ayrıca en içten dileklerimle kutlarım.

‘Çocuklar yaşadıklarından öğrenirler’ çalıştayı kapsamında, tüm çocuklarımızın düşlerinin korunması ve topluma kazandırılması için sizlerin görüş ve düşüncelerine büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda katılımınız ve katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, yarınlarının daha güvenli ve huzurlu olması için üstlenmiş olduğunuz sorumluluk ve ortaya koyacağınız tüm çabalarınız daha güzel, daha aydınlık bir geleceğin en büyük güvencesi olduğuna dair inancımı yinelerim.”

1449843140.jpg

1449843141.jpg

1449843143.jpg