Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da yıllardan beri turizm acentliği yapan tanınmış işadamlarından Bayram Kansoy’un çalıntı olan kredi kartlarının bilgilerini kullanarak banka hesabına 111 bin 500 TL para aktardığı ve bu paranın 50 bin TL’sini nakit olarak çekerek sahtekarlıkla para temin etme suçunu işlediği iddia edildi.

Polis 11 Ağustos ile 13 Ağustos tarihleri arasından gerçekleştiğini belirttiği mesele ile ilgili turizmci Bayram Kansoy’u tutuklayarak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç huzuruna çıkarırken, olay bölgede şok etkisi yarattı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Şube’de görevli polis memuru Kamil Perçiner, zanlı Bayram Kansoy’un 11 Ağustos ile 13 Ağustos 2015 tarihleri arasında Gazimağusa’da, daha önceden kayıp veya çalıntı olan muhtelif sayıdaki kredi kartları bilgilerini kullandığını söyledi.

Zanlının bu kartlardan kendine ait turizm acentesinde bulunan pos cihazı mail-order sistemiyle banka hesabına toplam 111 bin 500 TL para aktardığını ifade eden Perçiner, zanlının bu paranın da 50 bin TL’lik kısmını nakit olarak çekerek sahtekarlıkla para temin etme suçu işlediğini aktardı. 

Zanlının 14 Ağustos 2015 tarihinde tutuklandığını belirten Perçiner, tahkikatın yeni başladığını, alınacak olan ifadelerin bulunduğunu ve banka hesaplarındaki araştırmanın devam edeceğini söyleyerek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.