Çiğdem Aydın

Gönyeli’nin sevilen insanlarından, Ozan Çoban dün sabah hayatını kaybetti. Gönyeli Belediyesi çalışanı Ozan’ın beklenmedik ölümü sevenlerini, çalışma arkadaşları ve aile yakınlarını yasa boğdu. 

Kuzey Kıbrıs’ta halk danslarının gelişmesi adına önemli katkıları olan yurtdışındaki birçok festivalde ülkemizi başarıyla temsil eden 44 yaşındaki Ozan Çoban, kısa bir süre önce amansız hastalığa yakalandığını öğrendi.

Akciğer kanseri olduğu tespit edilen Ozan Çoban Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde tedavi görüyordu. 

Yakınlarından alınan bilgiye göre, Ozan Çoban’ın kardeşi Yusuf da 2009 yılında böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Diyalog’a konuşan yakınları, “Bir eve iki kez ateş düşer mi? Düştü işte. Önce Yusuf’u, ardından Ozan’ı kaybettik. Acımız büyük” dedi.

Öte yandan, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli de kendi sosyal medya hesabından bu mesajı yayınlayarak üzüntüsünü dile getirdi. 

“Belediyemizin değerli çalışanı, kardeşimiz Ozan Çobanı kaybettik. Ailesinin, belediye teşkilatımızın ve sevenlerinin başı sağ olsun. Ozan kardeşimize Tanrı’dan rahmet, Acılı dostlarmıza sabırlar dilerim.”

Ailesi ile birlikte yaşayan ve bekar olduğu öğrenilen Ozan Çoban’nın naaşı bugün  kılınacak öğle ve cenaze namazlarının ardından Gönyeli’de defnedilecek