Leymosun Kültür Vakfı tarafından 4.’sü düzenlenecek Geleneksel Leymosunlular Herse Gecesi, 5 Eylül’de Döveç Düğün Parkı’nda yapılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Belediyesi’nin destek verdiği gece, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Leymosun Kültür Vakfı Üyesi Ahmet Cemal Gündüz anısına düzenlenecek. 

Kültür Vakfı Başkanı Hüseyin Arsal ve beraberindeki vakıf üyeleri geceyle ilgili Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti.

Vasfiye Çakırtaş ile Kadir Carlos’un sahneye çıkacağı gecede,   Belediyenin halk dansları topluluğu gösterisi, ücretsiz herse ikramı, tombala çekilişi yapılacak. Gecede, Kıbrıs Türk geleneğinde düğünlerde verilen hersenin yanında, Leymosun’a özgü garavolli tatlısı, lokma, bastelli, üzüm sucuğu gibi yiyecekler de satılacak.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Leymosun Kültür Vakfı’nın ziyaretinde yaptığı konuşmada, Leymosunlular’ın değerlere ve kültüre sahip çıkarak yaşattığını, toplumun gelişmesinde kültürün yaşatılması ve insanlar arasında paylaştırılmasının çok önemli olduğunu, belediye olarak bu çalışmalara her türlü desteği vermeyi görev bildiklerini söyledi.

Mütevelli Heyeti Üyesi Hüseyin Arsal da konuşmasında, Leymosun Kültür Vakfı’nın her yıl düzenlediği Herse Gecesi’yle ilgili yaptığı katkı ve yardımlardan dolayı Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür ziyareti yaptıklarını söyledi. Arsal, 2015 yılında mütevelli heyetinden bir arkadaşlarını kaybettikleri için gecenin geçen yıl yapılmadığını, bu yılki geceyi geçen yıl kaybettikleri Leymosun Kültür Vakfı kurucusu Ahmet Cemal Gündüz adına yapacaklarını belirtti.