Melin Dobran

Hasan Özbiricik’e ait çek yaprağını çalarak üzerine 17 bin 500 TL yazan ve bununla 32 keçi 30 da oğlak satın alan Suphi Tekin, daha sonra aldığı hayvanların tümünü 15 bin 500 lira karşılığında bir kasaba kasapa sattı. Çaldığı çek ile alım satım yapan ve havadan 15 bin 500 TL kazanan zanlı aylar sonra tespit edilerek gözaltına alındı. Zanlı dün de yargılanacağı davalardan teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılırken, duruşmada meydana gelen olaya dair detaylar aktarıldı.

Polis, zanlı Suphi Tekin’in 26 Haziran tarihinde Lefkoşa'da, Hakan Özbiricik’e ait araç çek yaprağını çalarak 17 bin 500 TL olarak düzenledikten sonra Akdeniz bölgesinden 32 keçi ve 30 oğlak aldığını söyledi. Polis, zanlının daha sonra hayvanları 15 bin 500 TL karşılığında kasaba sattığının tespit edildiğini belirtti. 

2 kefil buldu kurtuldu

Polis, zanlının “Çek Hırsızlığı, Sahteleme, Tedavüle Sürme ve Sahtekârlıkla Para Temini” suçlarından aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti. Mahkeme, 2 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması şartları ile tutuksuz yargılama kararı verdi.