HEDEF 15 KASIM: Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın heykelinin konulacağı Ercan Havalimanı karşısındaki çemberde hummalı bir çalışma başlatıldı. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, heykelin KKTC’nin kuruluş yıl dönümü törenlerine yetiştirileceğini söyledi


BAŞKANIN HABERİ YOK: Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, belediyesinin hizmet alanı içinde yer Ercan çemberinde yapılan çalışmalardan haberi olmadığını söyledi. Resmi bir ziyaret için Türkiye’de bulunan Işısal, “Çemberde bir çalışma yapıldığını bugün öğrendim. Bu konuyla Karayolları Dairesi ilgileniyor” dedi


Devrim DEMİR

Esentepe Belediyesi ile “kardeş belediye” İstanbul Kartal Belediyesi tarafından yaklaşık 2 yıl önce Esentepe’de çalışmalarına başlanan “Rauf Raif Denktaş Parkı” Projesi, Esentepe Belediyesi merhum Başkanı Erdal Barut’un vefatından sonra yarım kaldı.

Atıl vaziyette ortada kalan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın heykeline Karayolları Dairesi sahip çıktı. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, heykelin Ercan kavşağına dikilmesi için gerekli çalışmaları başlattı. Heykel çalışması Karayolları Dairesi tarafından yürütülürken, kontrolünü Planlama ve İnşaat Dairesi yapıyor.   

Osman Işısal: Benim bir bilgim yok 

Denktaş heykelinin “yeterince göz önünde değil” gerekçesi ile Esentepe’den alınarak Ercan Havalimanı yakınlarındaki kavşakta başlatılan çalışmalarla ilgili Havadis’e konuşan Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, konuyla Karayolları Dairesi’nin ilgilendiğini söyledi. Işısal şöyle devam etti: “Denktaş’ın heykeli ile ilgili başlatılan çalışmaları ben yurt dışında öğrendim. Belediye başkanlarının toplantısı olduğu için şu an yurt dışındayım. Benim herhangi bir bilgim yok. Yapım aşamasında son durumun ne olduğunu adaya döndüğüm zaman öğreneceğim.”

Hasan Nihat Erduran: Heykel korumamız altında tutulmakta

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, heykelin dikileceği Ercan kavşağında bulunan çemberde 4 gündür çalışmaların başladığını ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın heykelinin kendilerinde koruma altında tutulduğunu şu şekilde ifade etti: “Heykelin dikileceği yolun sahibi devlet adına Ulaştırma Bakanlığı, orada bulunan çemberin ve refüjlerin sahibi ise Karayolları Dairesi’dir. Çember yaklaşık 1 senedir Rauf Raif Denktaş çemberi adı altında geçmekteydi. Biz bu önerimizi yine 1 yıl önce Değirmenlik Belediyesi’ne sunmuştuk bize geri dönüş olmadı.”

Taçoy: 15 Kasım’a açmayı hedefliyoruz

Ercan kavşağında çalışmaları başlatılan heykelin dikileceği yerle ilgili Havadis’e konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, heykelin 15 Kasım’da açılmasının hedeflendiğini, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ederek bu hafta tamamlanmasının beklendiğini açıkladı.