Köprü ve otoyollardan hızlı ve kolay geçiş için kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) hesap bilgileri ve ihlalli geçiş bilgileri artık e-Devlet Kapısı üzerinden de sorgulanabilecek.

TÜRKSAT A.Ş.'den yapılan açıklamada, PTT işbirliği ile hazırlanmış olan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama Hizmeti aracılığıyla HGS kullanıcılarının, T.C. kimlik numarasına bağlı hesap bilgilerine ilişkin detayları görebildiği, bakiye hareketlerini takip edebildiği, kendi HGS hesaplarına ait HGS ihlalli geçiş bilgilerini e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulayabildiği kaydedildi.

İHLALLİ GEÇİŞLERİN CEZAYA GİRMESİ ÖNLENEBİLECEK

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama Hizmeti ile de ihlalli geçişleri olup olmadığını, ihlalli geçişleri var ise son beş tanesini ve ihlalli geçiş ücretleri ile ihlal ceza tutarlarını görebildiği kaydedilerek, "Bu hizmet ile HGS kullanıcılarının geçiş tarihinden itibaren 15 günlük yasal süresi içerisinde varsa ihlallerini görerek yeterli bakiyeyi yatırması ve geçişlerin cezaya girmesinin önlenmesi amaçlanmaktadır" denildi.