“2014 - 2015 Yılı Rekabet Gücünün Arttırılması Mali Destek Programı ve Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Hibe Programı” kapsamında hibeye hak kazanan 35 firmaya, sözleşmeleri bugün Küçük Orta Boy İşletmeleri Geliştirme Merkezi’nde (KOBİ-GEM) yapılan törenle takdim edildi.

Törende, sırasıyla KOBİGEM Koordinatörü Ebru Kaptan Sertoğlu, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Koordinatörü Ertan Tosun ve Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Danışmanı Hüda Hüdaverdi birer konuşma yaptı.

Programa T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti mali destek verirken, teknik destek ise Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından sağlanıyor.

KOBİGEM Koordinatörü Ebru Kaptan Sertoğlu, Mali Destek Programları, Kısmi Hibe Programları, prosedürlerle ilgili bilgi verdi.

Programın 2011 yılında beri yürütüldüğünü ve 125 projeye destek verildiğini anlatan Sertoğlu, bu çerçevede 31 milyon TL tutarında destek verildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Danışmanı Hüda Hüdaverdi de ekonominin canlanması, sürdürülebilir bir yapıya ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.

Hüdaverdi, “Önümüzdeki süreçte refah seviyesi yükselen bir yapıya ulaşacağız” dedi.

Şeffaflığın proje için önemli olduğunu vurgulayan Hüdaverdi, projenin örnek teşkil etmesini diledi.

T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Koordinatörü Ertan Tosun, KKTC ekonomisinin özel sektöre dayalı büyümesi gerektiğini düşündüklerini ve bu anlamda hareket ettiklerini belirtti.

Tosun, yardımların kamudan özele kaymasını sağladıklarını, çeşidini artırdıklarını, farklı ihtiyaçlara göre farklı yardım mekanizması geliştirdiklerini kaydetti.

Projeleri seçerken objektif bir sistem geliştirdiklerini söyleyen Tosun, değerlendirme ve izleme aşamalarında taviz vermeyeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından 35 firmaya sözleşmeleri takdim edildi.