Zorkun Taşer

Artan suç olaylarını önlemek için polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlara, önceki gün Başkent Lefkoşa ve Gazimağusa’da devam edildi.

Lefkoşa’da Cürümleri Önleme Şubesi ve Trafik Şubesi’nin gerçekleştirdiği genel asayiş kontrolleri sırasında birçok kesici ve delici alet ele geçirildi, bunun yanında ilginç bir de olay yaşandı.

Ekiplerin kontrol yaptığı sırada, 1959 doğumlu olduğu öğrenilen Suat Kurt isimli sürücünün, hayatı boyuncu hiç ehliyet almadan araç kullandığı ortaya çıktı.

Hayatı boyunca ilk kez polis tarafından durdurulan sürücü, 2 bin 260 TL cezadan kurtulamadı. 

Arabalarda ne ararsan var!

Gece yarısına kadar süren operasyonda Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri, araçlarda arama yaptı. Yapılan aramalarda üç araçta kanunsuz olarak bulundurulan bıçak, sopa ve jop gibi aletler ele geçirildi.

Gazimağusa’da uyuşturucu denetimi 

Öte yandan Gazimağusa Emniyet Kurulu ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, kent genelinde uyuşturucu denetimi gerçekleştirdi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu başkanlığında, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Başkan Yardımcısı Yeşim Gürçınar, üye Gülten Aşık Aygün, Kaymakamlık Müfettişi Osman Kebapçı, Cürümleri Önleme Şubesi’nden Müfettiş Muavini Asım Başaranel, Temel Sağlık Dairesi Müfettişi Filiz Tayfun, Çalışma Dairesi Müfettişi Emel Dolu ve Gazimağusa Belediyesi zabıtalarının katıldığı çalışmada, Sakarya, Karakol, DAÜ Kampüs etrafı ve Maraş bölgelerindeki internet kafe, bet ofis, restorant, market, kahvehane, büfe, alkollü içki satışı yapan yerler ve gençlik için risk oluşturduğu düşünülen mekanlar denetlendi.

Bally kullanılan metruk bina

Yapılan denetimlerde sigara yasağına uymadığı tespit edilen internet kafe işletmecilerine yasal çerçevede cezalar kesilerek uyarıldı. 

Bet ofislerde yapılan denetimlerde ise gençlerin girişleri konusunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Denetimlerde alkol satış yapan market ve diğer açık işyerleri de kontrol edildi.

Maraş bölgesinde yapılan kontrollerde ise alınan bir ihbar üzerine ‘bally’ kullanılan metruk bir binada da incelemelerde bulunuldu. 

Karaokçu teşekkür etti

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, yaptığı açıklamada, Girne Kaymakamlığı’ndan sonra konuya duyarlılık göstererek kısa sürede Komisyonla işbirliği halinde denetimler başlatan Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu’na teşekkür etti.

Devlet kurumlarının iyi organize olması durumunda yapılacak denetimlerle halkın beklentilerinin yerine getirileceğinin en güzel örneğinin verildiğini kaydeden Karaokçu, Gazimağusa Belediyesi, Gazimağusa Polis Müdürlüğü, Çalışma Dairesi, Temel Sağlık Dairesi ve denetimlere katkı koyan herkese teşekkürü bir borç bildiğini de söyledi.