Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, koalisyon görüşmeleriyle ilgili olarak, "Türkiye'yi hükümetsiz, sahipsiz bırakmayız. Türkiye'nin içerideki ve dışarıdaki bütün sorunlarını nasıl 12-13 yıldır çözdüysek bundan sonra da çözeceğiz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Manisa'da Yunusemre Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2 bin kişi ile birlikte oruç açtı. Eşi Münevver Arınç ve ağabeyi Ümit Doğay Arınç ile birlikte Yeni Mahalle'de kurulan sokak iftarında, hemşehrilerinden yoğun ilgi gören Bülent Arınç'a, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Murat Baybatur, Yunusemre İlçesi Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan eşlik etti. Arınç, iftar saati öncesinde masaları tek tek ziyaret ederek, vatandaşların Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. Sözlerine tüm Manisalıların Kadir Gecesi'ni ve gelecek Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek başlayan Arınç, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin ilçedeki tüm sorunları tek tek çözeceğini söyledi. Geçtiğimiz seçimlerde AK Parti'nin tek başına iktidar olarak çıkacağına düşündüklerini ancak, bunun olmadığını belirterek, şöyle konuştu: "En çok milletvekiline sahip olduk. Ama şimdi tek başımıza bir hükümet kuramıyoruz. Koalisyon hükümeti kuracağız. Yarın genel başkanımız partileri ziyaret edecek. Sonra ortak noktalarda buluşacağımız bir parti ile koalisyon hükümeti kurup yolumuza devam edeceğiz. Endişeniz olmasın. Türkiye'yi hükümetsiz, sahipsiz bırakmayız. Türkiye'nin içerideki ve dışarıdaki bütün sorunlarını nasıl 12-13 yıldır çözdüysek bundan sonra da çözeceğiz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Toplasanız bizim kadar milletvekili olan o 3 partiyi bir araya getirmek mümkün olmuyor. Bizimle hükümet kurmaları umarız ki mümkün olur ancak yine sırtlarını döner "biz hükümet olmuyoruz" derlerse bundan sonrası seçimdir. Hepiniz bunu çok iyi biliyorsunuz. O zaman çok iyi kararlar verecek ve ülkemizdeki tek başına iktidarın sağladığı büyük başarıları tekrar seçim sandığında göstereceğiz. Şu anda siz daha bir ay önce karar verdiniz. Bu kararı yok saymak mümkün değil. Siz bize bir parti ile iki parti ile hükümet kurun dediniz. Biz bunun için çalışacağız. Kendimiz için bir şey istemiyoruz. Memleket için çalışıyoruz. Memleketin başarılı olması için gayret ediyoruz. Hanımlarımız, çocuklarımızın, gençlerimizin mutlu yaşaması için çalışıyoruz. Bu yolları bu havalimanlarını sizin için yaptık. Okullar, üniversiteleri hepsini sizin için yaptık. Tek başımıza iktidar olamadık diye size küsmüyoruz. Sizin verdiğiniz kararı başımızın üstünde taşıyoruz. Ama hükümet kurmak için en azından bir partiye daha ihtiyaç var. Onlar da aynı mesuliyeti duyarsa, onlar da "tamam ben de seninle hizmet etmeye varım" derse, Allah'ın izniyle durmak yok yola devam edeceğiz."

"GÖZÜMÜZÜ KAPATAMAYIZ, KULAKLARIMIZI TIKAYAMAYIZ"

Türkiye'de huzurun, kardeşliğin hakim olduğunu belirten Arınç, "Çok güzel cennet gibi bir vatanda yaşıyoruz. Memleketimizde huzur var, kardeşlik var. Bakın çevremizde birçok ülkeler var. Hepsinde kan ve gözyaşı var. Hepsinde insanlar feryat ediyorlar. Türkiye'ye dönüp "aman bizi Türkiye olarak kurtarın" diyorlar. Gözümüzü kapatamayız, kulaklarımızı tıkayamayız. Herkes kurtuluş yeri olarak Türkiye'yi görürken bizim içimizde bir takım hainler de Türkiye'yi o ülkelere çevirmek niyetinde olabilir. Sayıları çok azdır. Allah onları ıslah etsin. Onlara fırsat vermesin. Türkiye'yi karanlık günlere götürmek isteyenlerin ellerini ovuşturduğu günleri hiçbir zaman görmeyelim inşallah. Güçlü bir hükümet kuralım, yolumuza devam edelim. Ortada hiçbir iş bırakmayalım. Herhangi bir telaşa kimse kapılmasın" dedi.

Yarın Ankara'ya döneceğini vurgulayan Arınç, hükümeti bir an evvel kurabilmek için nöbete yatacaklarını söyledi.

Konuşmasının ardından bir süre vatandaşlarla sohbet eden Başbakan Yardımcısı Arınç, erken seçim istediklerini söyleyen bazı vatandaşlara, "Önce hükümet sonra seçim" cevabını verdi. Arınç, iftar programının ardından Yunusemre Belediyesi tarafından hizmete sunulan Yeni Mahalle Meslek Edindirme Kursu ve Hanımlar Lokali'nin açılışını yaptı.