Kıbrıs Türk edebiyatına ve yazım hayatına çok sayıda eser bırakan Hikmet Afif Mapolar’ın (1919-1989) doğum yıldönümü olan 19 Eylül günü, torunu Turizmci, Profesyonel Yaşam-Performans Danışmanı, Gelişim Uzm. Arş. Mert Mapolar tarafından düzenleneceği açıklanan, “Hikmet Afif Mapolar’ın Yaşam Kronolojisi ve Bilinmeyen Şiirleri” konulu, iki saatlik, halka açık etkinlik, MM Gelişim - Konferans Salonu’nda saat 15.00’de yer alacak.

Mert Mapolar’ın açıklamasında, katılımın ücretsiz ancak sınırlı olması nedeniyle ilk arayıp kayıt yaptıranlara öncelik verileceği, etkinliğe katılmak isteyenlerin 815 1214 numaralı telefondan ya da www.mertmapolar.com internet adresinden isimlerini yazdırmaları gerektiği belirtildi. 
Açıklamada şöyle denildi:

“Özel algı teknikleriyle sunulacak seminerdeki bilgiler; unutulmaya yüz tutmuş, tozlu raflardaki Hikmet Afif Mapolar ile ilgili yaklaşık 100 Kitap, 150 Röportaj, 5000 Döküman ve Devlet Arşivi Kayıtlarının 3 yıllık araştırılması sonucu ortaya çıkmış ve ilk kez Hikmet Afif Mapolar hakkında gün ışığına çıkarılan, önemli bilinmeyen bilgileri ve şiirlerini de kapsıyor.”