Evrim Kamalı

Ercan Devlet Hava Limanından tasarrufundaki yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile giriş yapmak isterken Narkotik Detektör Köpeği Cindy tarafından tespit edilen zanlı Başaran Küçük 3 günlük tutukluluğun ardından teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Ahmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram zanlı Başaran Küçük’ün 9 Mayıs saat 19.00 raddelerinde sağ ayak çorabı içerisine gizlediği 1gram 507 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile giriş yapmak isterken Narkotik Detektör Köpeği Cindy tarafından tespit dildiğini söyledi.

Bayram zanlı aleyhine kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan dava getirildiğini belirterek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargış Meltem Dündar zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve 4 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.