Genel merkezi Sakarya'da olan KANSERDER'e giren kişi ya da kişiler, kanser hastası çocuklara ait oyuncakları çalarak kayıplara karıştı.

Kısa adı KANSERDER olan Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği'nin Adapazarı ilçesi Yenibosna Caddesi üzerinde bulunan binasına giren hırsızların, kanser hastası çocuklara ait oyuncakları çaldığı belirlendi. Sabah saatlerinde dernek binasına gelerek durumu fark eden dernek yöneticileri ise olayı polis ekiplerine haber verdiler. Olay yerine gelen polis ekipleri, dernek binası içerisinde incelemeler yaparak olay hakkında soruşturma başlattılar.

KANSERDER Sakarya Şube Başkanı Nihal Akar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "KANSERDER, kanser hastalarına yardım amacıyla kurulmuş bir dernektir. Bu derneğe hırsızlık amacıyla girenlerin akıl sağlığı normal olamaz. Bunu yapmış olanların psikolojik tedavi görmeleri gerekir. Derneğimiz zorluklarla kurulmuş, tamamen gönüllü kişilerin destekleriyle ayakta durmaya çalışan bir dernektir. Çocuklarını hastanelere götürmek ve onların tedavisini gerçekleştirmek için büyük mücadeleler veren babaların, annelerin üyesi olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimize giren ve altüst eden kişi ya da kişileri Allah islah etsin" dedi.

KANSERDER Başkanı Akar, dernekten özellikle pahalı oyuncakların çalınmasının dikkat çekici olduğunu ifade ederek, "Ucuz oyuncaklara dokunulmamış. Pahalı oyuncakları alıp kaçmışlar. Oyuncakların çalınmış olması, bu işi uyuşturucu bağımlısı, balici gençlerin yapmış olabileceği ihtimalini aklımıza getiriyor. Derneğe girenler sadece oyuncakları almakla kalmamış, aynı zamanda ne varsa yerle bir etmiş. Görüntü içler acısı. Cumhuriyet Karakolu güvenlik güçlerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. KANSERDER'in kurulduğu günden bu yana 3 veya 4 kez hırsızlık olayına maruz kaldık. Bu durum Sakarya adına çok üzücü bir durumdur. Rabbim bir daha yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Hırsızlar kanserli çocukların oyuncaklarını çaldı!

Hırsızlar kanserli çocukların oyuncaklarını çaldı!