Evrim Kamalı

Girne’de faaliyet gösteren bir Cafe’ye girerek içeride bulunan paraları sirkat eden zanlılar Nazmi Mertdübüş ile Şerife Demir tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar...

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlı Nazmi Mertdübüş ile Şerife Demir’in 15 Haziran 2015 tarihlerinde Girne’de meydana gelen “Sirkat” ve “Bina Açma” suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlıların 15 Haziran 2015 tarihinde 23:00 raddelerinde Girne Ramadan Cemil Meydanı’nda faaliyet gösteren Celal Barut’a ait Cafe Doping isimli işyerinin kuzeye bakan kapalı ama kilitsiz alüminyumdan mamul penceresini açıp içeriye girdiklerini söyledi. 

Konu iş yerinin içerisinde bulunan masanın çekmecesinde muhafaza edilen 500 Sterlin ve 350 TL nakit parayı sirkat ettiklerini kaydeden polis memuru Özmüezzin, zanlıların 16 Haziran 2015 tarihinde Ercan Devlet Havalimanı’nda çıkış yapmak isterken tutuklandıklarını söyledi. 

Polis memuru, zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini dile getirdi. 

Vermiş oldukları gönüllü ifadelerinin teyit ve tekzibinin yapılacağını kaydeden polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti. 

Polis şahadetinin ardından mahkemeden söz alan zanlılar pişman olduklarını belirtti.

Huzurunda verilen şahadet ve beyanı dinledikten sonra Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, zanlılar Nazmi Mertdübüş ile Şerife Demir’in 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.