İstanbul'da girdikleri işyeri ve evlerden önlerine geleni çalan hızsızlık çetesi üyesi 27 şüpheli, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan biri gazetecilere, "Bu bir komplo" diyerek kendisi savundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde 760 polisin katılımıyla 44 farklı adrese yapılan eş zamanlı olarak dev bir operasyon düzenlemişti. Yapılan baskınlarda binlerce çalıntı malzeme ve eşya ele geçilirken, her türlü hırsızlık olayını gerçekleştiren çete üyelerinin adreslerinde bin 500 adet çalıntı elbise, 426 adet çalıntı spor ayakkabı, 13 adet tilki derisi, 26 koli ayakkabı, iki adet av tüfeği ve elektronik eşyalar başta olmak üzere çok sayıda eşya bulunmuştu.

Çevik Kuvvet, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik, Özel Harekat, Güven Timleri, Asayiş ve Kaçakçılık Şubeleri'nin de katıldığı operasyonda gözaltına alınan 27 çete üyesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan biri adliyeye sevk edildiği esnada gazetecilere, "Bu bir komplo" diyerek ilginç bir savunmada bulundu. Bir kadın zanlı ise "Ne çekiyorsun cinayet mi işledik" diyerek tepki gösterdi.