Devrim Demir

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis ekipleri hırsızlık suçundan aranan Nijerya uyruklu zanlıları kiralık araçla Şehitler Caddesi üzerinde tespit etti. Polis zanlıların üzerlerinde ve araçlarında yaptıkları aramada bonzai ele geçirdi.

Yapılan sorgulamanın ardından Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne teslim edilen zanlılar, işledikleri suçu itiraf etti.

Zanlılar dün tutukluluk talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek zanlıların 2’şer gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Üçünde de uyuşturucu çıktı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Ali Gürkut mahkemede verdiği ifadede Haruna Sa Daura, Auwal Ahmad Dangıwa ve Umar Shehu Sani’nin önceki gün Girne’de gerçekleştirilen operasyonda tutuklandığını anlattı.

Polis çavuşu Ali Gürkut, zanlıların işledikleri sirkat suçundan arandıklarını ve önceki gün saat 16.15 raddelerinde Girne2de tespit edildiklerini söyledi.

Gürkut Auwal Ahmad Dangıwa’nın kullanımındaki kiralık araçta yapılan aramada, 4 gram bonzai, Haruna Sa Daura’nın üzerinde ise yarım gram esrar bulunduğunu söyledi. Yapılan sorgulamada aynı gün Umar Shehu Sani’nin de Girne’de tespit edildiğini ifade eden Gürkut, Sani’nin üzerinde yapılan aramada ise bir buçuk gram bonzai bulunduğunu kaydetti.

Elbise dolabından uyuşturucu çıktı

Polis çavuşu Ali Gürkut, alınan mahkeme emri ile zanlıların Girne’de kaldıkları evde yapılan aramada, elbise dolabının içinde 20 gram bonzai, üzerinde uyuşturucu kalıntısı bulunan 1 adet hassas terazi bulduklarını belirtti.

Zanlıların yapılan sorgulamada gönüllü ifade verdiğini söyleyen Gürkut, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Bulunan emarelerin analize gönderildiğini belirten Gürkut, zanlıların soruşturma amaçlı 2’şer gün daha tutuklu kalmaları talebinde bulundu.