Evrim Kamalı

Girne’de hırsızlık suçları ile ilgili operasyon kapsamında uyuşturucu madde tasarruf ettikleri tespit edilerek tutuklanan Haruna Sa Daura, Auwal Ahmad Dangıwa ve Umar Shehu Sani dün ek tutukluluk talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Ali Gürkut mahkemede verdiği ifadede Haruna Sa Daura, Auwal Ahmad Dangıwa ve Umar Shehu Sani’nin 15 Mart tarihinde Girne’de gerçekleştirilen operasyonda tutuklandığını anlattı. Polis çavuşu Ali Gürkut, zanlıların işledikleri sirkat suçundan arandıklarını ve saat 16.15 raddelerinde Girne’de tespit edildiklerini söyledi. Gürkut Auwal Ahmad Dangıwa’nın kullanımındaki kiralık araçta yapılan aramada, 4 gram bonzai, Haruna Sa Daura’nın üzerinde ise yarım gram esrar bulunduğunu söyledi. Yapılan sorgulamada aynı gün Umar Shehu Sani’nin de Girne’de tespit edildiğini ifade eden Gürkut, Sani’nin üzerinde yapılan aramada ise bir buçuk gram bonzai bulunduğunu kaydetti. Polis çavuşu Ali Gürkut, alınan mahkeme emri ile zanlıların Girne’de kaldıkları evde yapılan aramada, elbise dolabının içinde 20 gram bonzai, üzerinde uyuşturucu kalıntısı bulunan 1 adet hassas terazi bulduklarını belirtti. Zanlıların yapılan sorgulamada gönüllü ifade verdiğini söyleyen Gürkut, soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Bulunan emarelerin analize gönderildiğini belirten Gürkut,sonuçların henüz çıkmadığını belirterek zanlıların soruşturma amaçlı 5’şer gün daha tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek zanlıların 5’şer gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.