Melin Dobran

Başkent Lefkoşa’da Çağlayan Parkı’nın içinden geçen hisar, sürekli olarak birileri tarafından deliniyor. Bölgedeki vatandaşlar, deliğin içinin bir mağarayı andırdığını ifade ederek, bunun hangi amaçla yapıldığını merak ettiğini söyledi. 

Bölgeliler, “Hisarı bir süre önce yine delmişler. Bunu yapan kişi veya kişilerin amacı ne? Bu konu yüzünden tedirgin oluyoruz. Çoluğumuzu çocuğumuzu parka gönderemez olduk. Kim bilir o delik ne yapmak için açıldı. Kaçaklar oraya mı sığınıyor? Madde mi kullanıyorlar? Bilen yok” dedi.

“Daha önce de delindi”

Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, konuyla ilgili olarak şunları söyledi, “Yaklaşık 3 ay önce, bölgede devriye gezen polisler tarafından bu delik fark edildi. Konuyu bize aktardılar. Biz de gidip yerinde gördük ve o deliği kapattırdık. Birkaç gün önce yine devriye yapan polisler, deliğin yeniden açıldığını fark etti ve konu yine bize aktarıldı. En geç önümüzdeki hafta o deliği kapattıracağız. Hangi amaçla ve kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz. Bu delik hisarın yıkılmasına neden olabilir. Bu tehlikeli bir durumdur. Sonuçta bu hisar, eski eserdir. Vatandaşların bu gibi konularda duyarlı olması gerekiyor. Maalesef ki ülkemizin birçok eski eserlerine sprey boya ile yazı yazanlar bile var. Eleman sıkıntısı olduğu için bölgeye bakarak olacak bir personel görevlendiremiyoruz.”