KKTC Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen) Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler ile Demokrat Parti Ulusal Güçler hükümeti ile sermaye kesimini, özel sektörde sendikalaşma, asgari ücret ve Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı konularında eleştirdi.

Hizmet-Sen Genel Başkan Mehmet Bahadır Kurumanastırlı yaptığı yazılı açıklamada, “CTP-BG maalesef hükümet icraatlarında vahşi kapitalistlerden yana tavrını ortaya koymuştur. Kırk yıldır emekçilerin en acımasızca CTP-DP Koalisyon hükümeti döneminde sömürülmüştür” ifadelerini kullandı.

Kurumanastırlı, işçilerin sendikalaşma hakkının “sermaye ve işbirlikçileri” tarafından engellendiğini ileri sürdü.

Asgari ücretin belirlenmesi ile ilgili ise Kurumanastırlı, “Emekçiler sermayeye kurban edilmiştir. Göstermelik Asgari Ücret komisyonu toplantıları şova dönüşmüş ve büyük bir fiyaskoyla sonuçlanmıştır” dedi.

Kurumanastırlı, AB uzmanları ile hazırlanan ve sendikalarla uzlaşı ile son şekli verilen Kamu Görevlileri Yasa Tasarısının,  CTP-DP koalisyon hükümeti tarafından “kuşa” çevrildiğini de iddia etti.

İşsizlik oranının doğru olarak yansıtılmadığını da ileri süren Kurumanastırlı, “İşsizlik başını almış gitmiştir. Gençlerimiz göç etmektedir” dedi.

Kurumanastırlı, “Lefkoşa Organize Sanayi bölgesinde cami inşası için arsa tahsis edilmesine yönelik kararın” Bakanlar Kurulu’nda bir yıldır bekletildiği iddiasında da bulundu.